721T2699.jpg

random image default10

Op 8 juli 2016 opende ArcheoHotspot Nijmegen in het Gelders Archeologisch Centrum Museum G.M. Kam. Een ArcheoHotspot is een plek waar iedereen welkom is om zelf archeologisch onderzoek te doen. Nijmegen is de 5e ArcheoHotspot in Nederland en het zwaartepunt ligt op de Romeinse tijd. De ArcheoHotspot in Nijmegen is mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland. Museum Het Valkhof heeft de huisvesting en organisatie op zich genomen. De AWN Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie, de gemeente Nijmegen en de Radboud Universiteit leveren deskundigheid en inzet.

De ArcheoHotspot is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 - 17.00 uur.

PROGRAMMA ARCHEOHOTSPOT NIJMEGEN

Naast de vaste openingstijden organiseert de ArcheoHotspot regelmatig activiteiten. Het programma vindt u op deze pagina.
Voor alle activiteiten geldt: deelname is gratis en open voor iedereen die geïnteresseerd is!

Zaterdag 3 december - Gelredag Nijmegen
Nergens in Nederland zijn zoveel voorwerpen uit de oudheid gevonden als in Gelderland. Deze worden grotendeels bewaard in het gebouw van G.A.C. Museum Kam. Deze Gelredag zijn het prachtige museumgebouw en de ArcheoHotspot van 10.00 uur tot 13.00 uur gratis toegankelijk. Archeologen zijn aan het werk en vertellen over de unieke vondsten die zij op dat moment onderzoeken. Ook enkele werkruimtes die normaal voor het publiek gesloten blijven, zijn in de ochtend gratis toegankelijk onder begeleiding van een gids.

Kijk hier voor alle informatie over deze Gelredag.