721T2699.jpg

random image default10

detail_VREDE_VAN_NIJMEGENIn 1678 en 1679 was Nijmegen het middelpunt van Europa. Hier werden verschillende vredes getekend tussen de belangrijkste landen van het Europese continent. In het scholenproject dat hierbij is ontwikkeld staat onderhandelen centraal. In het stadhuis van Nijmegen, waar de ondertekeningen destijds plaatsvonden, nemen de leerlingen plaats in de raadszaal en proberen ze door met elkaar te onderhandelen een 'vrede' te tekenen. De leerlingen worden op school voorbereid met een film en een lesbrief. In het museum krijgen ze extra achtergrondinformatie over de Vrede van Nijmegen.

Voor alle leerlingen
Duur bezoek museum/stadhuis: ca. 2 uur
Duur voorbereidende les op school: 50 minuten
Kosten: € 90,- per groep, excl. museumticket
Maximale groepsgrootte: 30 leerlingen

Voor boekingen, klik hier.

 

rondgang ValkhofOnder leiding van een educatief medewerker gaan de leerlingen het Valkhofpark en het Hunnerpark verkennen. Ze ontdekken resten van de Valkhofburcht, de Gertrudiskapel en mogen zelfs een kijkje nemen in de St. Nicolaaskapel. Een unieke kans!

Voor alle leerlingen
Duur: 1 uur
Kosten: € 45,- per groep, excl. museumticket
Maximale groepsgrootte: 20 leerlingen

Het programma Valkhof en omgeving is ontwikkeld in samenwerking met de Valkhofvereniging. Klik hier voor meer informatie over de Valkhofvereniging.

Bekijk hier het introductiefilmpje over dit unieke lesprogramma:

Ter voorbereiding op het programma kun je tevoren in de klas de workshop ‘Vouw je eigen Valkhofkapel’ doen. De Valkhofkapel, ook wel Sint-Nicolaaskapel genoemd, is een van de oudste nog bestaande stenen gebouwen van Nederland. De kapel is in het midden van de 11e eeuw gebouwd. Enkele jaren daarvoor was de palts van Karel de Grote, die op het Valkhof stond, afgebrand. Kosten: € 4,95 per stuk (incl. btw). Deze kun je bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

schervenworkshop2Een tafel met honderden scherven staat voor de klas klaar. Ze vertellen het verhaal van 3000 jaar Nijmeegse geschiedenis rond het Valkhof. Bij deze schervenworkshop gaan de leerlingen zelf met de vondsten aan de slag. Een archeoloog helpt met het sorteren en onderzoeken.

Voor alle leerlingen

Duur: 1 uur
Kosten: € 50,- per groep, exclusief museumticket
Maximale groepsgrootte: 20

Reserveren kan minimaal twee weken van tevoren.

Reserveer