721T2771.jpg

random image default10

Kunstwerk zoekt vrienden...
... of zoeken vrienden een kunstwerk?

Binnenkort richt Museum Het Valkhof een tijdelijke Vriendenzaal in. En wie weet beter waar het om gaat in vriendschap, dan de Vriendenvereniging van ons museum. Onze Vrienden is gevraagd om een geschikte vriend te kiezen voor één van de onderstaande 40 hedendaagse kunstwerken. Het gaat hierbij om een ander werk of object uit eigen bezit dat er perfect naast zou passen. Omdat ze aan elkaar doen denken, omdat de kleuren zo goed passen of omdat de één de ander versterkt. Een jury beoordeelt de inzendingen en de mooiste combinaties krijgen een plek in de Vriendenzaal. U bent welkom in de tentoonstelling vanaf begin april 2017.

Blader hier rustig door alle werken. U vindt er ook de namen van de kunstenaars en de titels van de werken.

Bent u vriend en wilt u meedoen?
We nodigen u van harte uit een voorstel te doen voor een vriendenpaar: een object uit de bovenstaande selectie gekoppeld aan een werk uit uw eigen bezit. Stuur uw vriendenpaar voor 5 maart aanstaande naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met een vermelding van het nummer van het object, een foto van het werk dat u als Vriend wil inzenden en een korte beschrijving waarin u de verwantschap tussen beide werken in maximaal 25 woorden uitlegt. De mooiste paren worden vanaf begin april in een speciale Vriendenzaal getoond.

Nog geen vriend en meedoen?
Wanneer u nog geen Vriend van ons museum bent en toch graag aan deze bijzondere actie mee wilt doen, nodigen we u uit Vriend te worden. Daarvoor kunt u zich ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aanmelden. U mag dan direct een voorstel voor een vriendenpaar indienen!

 

 

In oktober 2018 is het zo ver: het gebedenboek van Maria van Gelre komt naar Nijmegen! Door een samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen en Staatsbibliotheek Berlijn, en na jarenlang onderzoek en grondige restauratie, kunt u dit bijzondere middeleeuwse gebedenboek van 13 oktober 2018 t/m 7 januari 2019 in ons museum aanschouwen. 

Maria van Gelre was een Franse prinses die in de allerhoogste kringen verkeerde. Ze trouwde in 1405 met Reinoud IV, hertog van Gelre. Een aantal jaar na haar huwelijk laat zij in de buurt van Nijmegen een gebedenboek vervaardigen. Het manuscript, met prachtige miniaturen en tot de verbeelding sprekende drôlerieën, behoort tot de grootste kunstschatten van de middeleeuwen.

De tentoonstelling zal ook stil staan bij Maria’s bewogen leven. Houd de website in de gaten voor meer informatie.