Tickets

Moving Stories

binnenkort te zien

Moving Stories

de rijkdom van de Limes | vanaf 10 februari

Tweeduizend jaar geleden liep dwars door Nederland de Limes, de grens van het Romeinse Rijk. Soldaten uit alle windstreken trokken naar de Rijn om forten en wachttorens op de zuidoever te bouwen en te bemensen, met in hun kielzog gezinnen, handelaren en ambachtslieden. Ze lieten alles wat ze kenden achter, soms uit vrije wil, maar vaak ook gedwongen. Moving Stories verbindt die oude geschiedenis met het heden. Archeologen, hedendaagse kunstenaars en een public-in-residence gingen op zoek naar de ‘moving stories’ van migratie.

Meer info

Weer open!

Museum Het Valkhof is weer geopend. Let op: Bezoekers vanaf 13 jaar dienen bij binnenkomst naast een entreeticket ook een coronatoegangsbewijs te tonen. Ook draag je een mondkapje in het museum. Deze mag af zodra je zit. 

Reserveer je ticketMeer info

museum

Valkhof voor thuis

Wat is er (online) te zien en te doen
Valkhof voor thuis
Klok

Plan je bezoek

di t/m zo van 11:00 tot 17:00
Plan je bezoek
mail

Activiteiten

Bekijk het activiteitenprogramma
Meer informatie
ARCHEOlab in Museum Het Valkhof

Onderwijs

Bekijk hier de lesprogramma's
Meer informatie

Binnenkort | 29 januari t/m 3 april

REVISITED Via Appia

Maak een interactieve tijdreis langs de Romeinse Via Appia, één van ‘s werelds oudste wegen. REVISITED Via Appia is het resultaat van jarenlang multidisciplinair onderzoek. De tentoonstelling verbindt academisch en artistiek onderzoek en biedt een verfrissend perspectief op de ‘regina viarum’ (koningin der wegen). Volg de voetsporen van de miljoenen mensen die hier vanaf de Romeinse tijd overheen zijn gelopen en ervaar hoe de weg in de loop van de tijd is veranderd.

Meer infoVia Appia Walks

 

Woensdag 26 januari om 14:00 - Kijk live mee naar de Preview

Geen plekje bemachtigd voor de Via Appia Walks? Kijk live mee naar de Preview van prof.dr. Stephan Mols (hoogleraar Geschiedenis van Nijmegen, Radboud Universiteit en projectleider van het interdisciplinaire onderzoeksproject Mapping the Via Appia). Tijdens de Preview neemt hij mijl V en VI van de Via Appia Antica onder de loep. Hij vertelt over Nederlands onderzoek en bevindingen op de twee belangrijke mijlen.

De link naar de livesessie: https://www.event-online.nl/revisited-via-appia

Activiteiten

collectie | tentoonstellingen | rond het museum

Sluit aan bij één van de vele activiteiten in Museum Het Valkhof. Volg een lezing, sluit aan bij een filmavond, laat onze rondleiders je meer vertellen over de collectie of een tentoonstelling en nog veel meer. Bekijk het overzicht en doe mee.

ActiviteitenoverzichtGroepsbezoekFamiliebezoek

 

Up-to-date blijven van alle laatste ontwikkelingen en activiteiten. Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief! Dat kan onderaan deze webpagina.

Collectie Museum Het Valkhof

Museum Het Valkhof draagt met een indrukwekkende collectie archeologie, oude kunst en moderne kunst, het verhaal van ruim 5000 jaar geschiedenis uit. Met het heden als vertrekpunt onderzoeken we thema’s die ons als individu en als collectief vormen en inspireren. Het museum is gevestigd in een spraakmakend gebouw, een ontwerp van Ben van Berkel, aan het historische Valkhofpark, in het hart van Nijmegen.

Meer info

Collectie archeologie Museum Het Valkhof Nijmegen

Activiteiten

Prijzen en locatie

Prijzen

Volwassenen (vanaf 18 jaar) €12,50
Jeugd (13 t/m 17 jaar) €6,25
Kinderen (t/m 12 jaar) Gratis
CJP, Studenten €6,25
Scholieren voortgezet onderwijs in schoolverband €2,75

Museumkaart (MK), VriendenLoterij VIP-KAART*,
Vrienden Museum Het Valkhof, Studenten Radboud Universiteit, Vereniging Rembrandt, ICOM

Gratis

* De VriendenLoterij VIP-KAART biedt gratis entree voor 1 persoon.

Reserveer je ticket

Contactgegevens

Museum Het Valkhof
Kelfkensbos 59
6511 TB Nijmegen

Telefoon: 024 360 88 05 | info@museumhetvalkhof.nl

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.