_X6G4355.jpg

random image default10

Romeinenwerkplaats boog webVan 28 april tot en met 6 mei 2018 vindt de vijfde editie van de Nationale Romeinenweek plaats. Een week die volledig in het teken staat van de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland, met dagelijks vele tientallen Romeinse publieksactiviteiten voor jong en oud.

Kom als eerste naar de nieuwe Romeinenwerkplaats in ons museum en ontdek alles over de Romeinen! Vanaf zondag 29 april is deze gloednieuwe ruimte geopend voor jong en oud.

Bouw een brug zoals de Romeinen dat deden en schiet met de katapult. Ontwerp een muurschildering voor een Romeinse villa en bouw een Romeinse stad. Bekijk echte Romeinse objecten en maak een mozaïek.
Ga mee op ontdekkingstocht in de nieuwe werkplaats van Museum Het Valkhof!

In de Romeinenwerkplaats worden interactieve opdrachten gecombineerd met originele museumobjecten uit de collectie Romeinse archeologie. 

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar zeker ook leuk voor volwassenen die zich weer even kind willen voelen!

Zie www.romeinenweek.nl voor het landelijke programma.

Kom deze meivakantie als eerste naar de nieuwe Romeinenwerkplaats in ons museum en ontdek alles over de Romeinen! Vanaf zondag 29 april is deze gloednieuwe ruimte geopend voor jong en oud.

Bouw een brug zoals de Romeinen dat deden en schiet met de katapult. Ontwerp een muurschildering voor een Romeinse villa en bouw een Romeinse stad. Bekijk echte Romeinse objecten en maak een mozaïek.
Ga mee op ontdekkingstocht in de nieuwe werkplaats van Museum Het Valkhof!

In deze nieuwe Romeinenwerkplaats worden interactieve opdrachten gecombineerd met originele museumobjecten uit de collectie Romeinse archeologie. 

De Romeinenwerkplaats is onderdeel van de nieuwe educatieve presentatie op de benedenverdieping van het museum. Deze zomer opent daar ook het nieuwe Archeolab. Ook de ArcheoHotspot, nu al te bezoeken, wordt onderdeel van het Archeolab.

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar zeker ook leuk voor volwassenen die zich weer even kind willen voelen!

Romeinenwerkplaats boog web  Romeinenwerkplaats wegen web

2018 02 22 PHOTO 00000003Met de kunstenaar op reis door zijn verbeelding!
Gedurende de tentoonstelling zijn er enkele zondagen waarop je exclusief met Uwe Poth zelf door de tentoonstelling kunt ‘reizen’. De eerste twee zondagen waren zeer succesvol. Nu volgen nog 1 april (nog 5 plekken beschikbaar), 22 april (reeds vol) en 13 mei (nog 10 plekken beschikbaar).

Je wordt ontvangen met een kop koffie/thee met wat lekkers waarna de kunstenaar jou meeneemt in zijn fascinerende wereld. Exclusief voor deze middagen haalt Uwe Poth een aantal van zijn kunstenaarsboeken uit de vitrine om je van dichtbij te laten genieten van deze bijzondere werken. Ter afsluiting staat er een lunch klaar in het Museumcafé. Uiteraard kun je daarna nog op eigen gelegenheid door het museum dwalen.

Programma

  • 11.15-11.30 uur: ontvangst in Museumcafé met koffie/thee en wat lekkers
  • 11.30-13.00 uur: rondleiding door Uwe Poth
  • 13.00-14.00 uur: lunch

2018 02 22 PHOTO 00000011  LUNCH

De kosten voor dit arrangement bedragen € 39,50. Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., uiterlijk de voorafgaande donderdag. Er is plaats voor maximaal 20 personen per keer.

Speciaal voor Moederdag - zondag 13 mei - hebben we een aantrekkelijke actie: u betaalt deze zondag slechts € 28,50 voor het arrangement! Leuk om je (schoon)moeder/oma/partner mee te verrassen!

22 APPRIL IS INMIDDELS VOLGEBOEKT! OP 1 APRIL EN 13 MEI IS ER NOG BEPERKT PLAATS.

 

18739124 143750326169804 6790032298892646976 oArtistieke hemelbestormers. Kritische geesten. Dromers en doeners. Ze krijgen een podium in het het Valkhof Kunstcafé.
Het Valkhof Kunstcafé is de ontmoetingsplek voor kunstenaars, liefhebbers van kunst en nieuwsgierigen. Iedere keer zijn er interviews, presentaties en tal van bezoektips. In de rubriek ‘The making of Maria’ nemen we je alvast mee in de voorbereidingen van de grote tentoonstelling ‘Ik, Maria van Gelre’. Wil je iets kwijt op het gebied van beeldende kunst? Pak dan spontaan een minuut lang het podium tijdens ‘Uit het hart’. Uiteraard staat er ook een drankje voor je klaar!  Het Kunstcafé - op de galerij van Museum Het Valkhof - begint om 17.00 uur. De toegang is gratis. Einde programma: 19.00 uur.

Op 15 maart is fotografe Lieve Blancquaert te gast en op 5 oktober meesterkijker Hans Aarsman (Aarsman: De Volkskrant Collectie). Maar ook tientallen andere sprekers zullen het podium krijgen en het publiek verrassen en inspireren. Houd de website in de gaten voor het programma.

Niets missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief (via de homepage, rechts onderaan), houd de website in de gaten of volg ons via Facebook!