721T2699.jpg

random image default10

Voor de eerste Artists in Residence is Carolina Paquita-Kern uitgenodigd door Knust. Caroline Paquita-Kern is een Brooklyn based kunstenaar, muzikant, WOMANIMAL en oprichter van Pegacorn Press, een feministische, queer, ‘total-art-freaker’ uitgeverij. Sinds 1996 brengt ze haar eigen Riso publicaties en magazines uit. In haar recente werk combineert Paquita-Kern tekenen, schilderen, Riso, experimentele video en performance waarin ze een alternatieve dimensie creëert en verkent.

Carolina werkt van 20 t/m 30 juni 2019 aan haar werk in de tijdelijke Knust riso-drukkerij in Museum Het Valkhof. 

Presentatie zondag 30 juni 2019

Ter afsluiting is er een presentatie met het werk van Carolina! Op deze zondag is er na deze presentatie een wisselend programma met muziek of performance.

Zelf een lampenkap ontwerpen en drukken? Kom dan naar de workshop special. Tijdens de special maak je een eigen ontwerp en drukt deze vervolgens met behulp van de PrintGocco op de lampenkap. 
De workshop start om 14.00 uur in de tijdelijke Riso-drukkerij van Knust in het museum. 

Tijd: 14.00 - 17.00 uur
Entree: kosten geldig museumticket + € 5,-

Workshop special data

Op 31 juli, 28 augustus en 18 september 2019 vinden er workshop specials plaats.

Alle overige woensdagmiddagen kun je tussen 14.00 - 16.00 uur met bestaand Riso-drukwerk een eigen lampenkap maken. 

Zelf aan de slag? Kom dan naar de woensdagmiddag workshops en maak met bestaand Riso-drukwerk een eigen lampenkapje. Iedere woensdag gedurende de tentoonstellingsperiode tussen 14:00 en 16:00 uur, kun je aanschuiven en aan de slag gaan!

Wanneer: iedere woensdagmiddag in de periode van 21 juni t/m 22 september 2019
Entree: gratis op vertoon van geldig museumticket

Workshop special

Wil je daadwerkelijk je eigen lampenkap ontwerpen en drukken? Kom dan naar de workshop special en ga aan de slag met de PrintGocco. De specials vinden plaats op 26 juni, 31 juli, 28 augustus en 18 september 2019.

Maxime Prou en Adele Favreau, twee illustratoren uit het kleine Gorges in Frankrijk, vormen samen Atelier Bingo. Ze houden van experimenteren met zeefdruk en andere grafische technieken om kleurrijke en abstracte werken te maken. Voor deze laatste editie van A2 < 3D zullen zij de Knust-patio in het museum vullen met kleurrijke en ruimtelijke Riso A2 werken.

Bij A2 < 3D werkt een ontwerperscollectief een week in residency met Knust/Extrapool samen om een ruimtelijke installatie te maken die is opgebouwd uit Riso A2 prints

Presentatie zondag 7 juli 2019

Ter afsluiting is er een presentatie met het werk van Atelier Bingo! Op deze zondag is er na deze presentatie een wisselend programma met muziek of performance.

Dans de blaren op je voeten op de mooiste plek van het museum, de galerij. DJ JP en Brian draaien swingende plaatjes en de bar mag natuurlijk niet ontbreken!

Al drie keer eerder opende Museum Het Valkhof een avond de deuren tijdens de Vierdaagsefeesten en met succes: honderden mensen gingen uit hun dak op de muziek van DJ JP en Brian. Ook dit jaar kun je weer los gaan op de mooiste plek van het museum, de galerij. Natuurlijk ontbreekt de bar niet!

Maaike Jaspers maakt schilderijen, tekeningen en animatie. Eerder dit jaar verliet ze haar geboortestad Nijmegen. Over het laatste huis dat ze hier bewoonde maakt ze nu tekeningen die in het museum tot boek verworden. Maaike Jaspers werkt van 29 juli t/m 4 augustus 2019 in de tijdelijke Riso-drukkerij van Knust in het museum.

Presentatie zondag 4 augustus 2019

Ter afsluiting is er een presentatie met het werk van Maaike! Op deze zondag is er na deze presentatie een wisselend programma met muziek of performance.

Verzamelaar Hans Kaaijk en de kunstenaars van Knust gaan met elkaar in gesprek onder leiding van moderator Katjuscha Otte.

Tijd: 14.30 - 15.30 uur
Entree: gratis op vertoon geldig museumticket

Stacy Wakefield studeerde grafische vormgeving in Amerika en aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Ze maakt kunstenaarsboeken en magazines met haar imprint Evil Twin. Wakefield was één van de eerste residenten van Knust met haar boek Transient Songs, ook te zien in de tentoonstelling. Deze keer richt zij zich op een publicatie over ‘The act of fortmaking’ (hoe hutten tot stand komen). Voor dit project werkte zij samen met de kunstenaar Ellen Brooks.

Stacy werkt van 1 t/m 8 september 2019 aan haar werk in de tijdelijke Knust riso-drukkerij in Museum Het Valkhof.

Presentatie zondag 8 september 2019

Ter afsluiting is er een presentatie met het werk van Stacy! Op deze zondag is er na deze presentatie een wisselend programma met muziek of performance.

Iedere eerste woensdag van de maand kun je ’s middags samen met onze conservatoren en restauratoren op ontdekkingstocht door de collectie. Zij kennen de museumobjecten als geen ander en vertellen u daar graag over! De rondleiding start om 15.00 uur bij de receptie en is gratis op vertoon van uw museumticket. Aanmelden is niet nodig. Er is plaats voor maximaal 20 personen.

  • 4 september 2019: Charlotte van Lingen, hoofd Publiek en Presentatie
    Informatie volgt.

Op de laatste dag van de tentoonstelling is er een bijzondere boekpresentatie genaamd Other Colors. Knust doet onderzoek naar de meer ongebruikelijke kleuren in de stencildruktechniek en brengt die samen in dit boek. Other Colors laat werk zien van tien verschillende kunstenaars die al ervaring hebben met deze druktechniek. Het boek zal deels gedrukt en tot stand komen in het museum.

Artistieke hemelbestormers. Kritische geesten. Dromers en doeners. Ze krijgen een podium in het Valkhof Kunstcafé. Het Valkhof Kunstcafé is de ontmoetingsplek voor kunstenaars, liefhebbers van kunst en nieuwsgierigen. Er zijn interviews, presentaties en tal van bezoektips. Wil je iets kwijt op het gebied van beeldende kunst? Pak dan spontaan een minuut lang het podium tijdens ‘Uit het hart’. Het Kunstcafé - op de galerij van Museum Het Valkhof - begint om 17.00 uur. Het Valkhof Kunstcafé is een initiatief van de Vrienden van Museum Het Valkhof en wordt gepresenteerd door Babette Degraeve.

De toegang is gratis. Einde programma: 19.00 uur

Het programma volgt zo snel mogelijk.

Verstrikt in een waargebeurd verhaal... Weet jij te ontsnappen?

DEF UniversiteitInVerzet RGBUniversiteit in Verzet is een educatieve escaperoom, een initiatief van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het verhaal rond de escaperoom is waargebeurd. Historici van de Radboud Universiteit hebben het verhaal gereconstrueerd en geschreven. Het vertelt een uniek deel van de geschiedenis van de universiteit, van Nijmegen en van ons land in oorlog en verzet.

Reserveer nu!

Reserveer nu via: www.universiteitinverzet.nlLet op; wanneer je de escape wilt spelen, dien je altijd een online reservering te maken en vooraf te betalen via de website van 'Universiteit in verzet'. De escaperoom is volledig in beheer van Radboud Universiteit Nijmegen.