noord-zijde.jpg

random image default10

Het is bijna Pasen, tijd om iets leuks te doen met familie of vrienden! Wil je lekker in de watten gelegd worden tijdens tweede paasdag? Kom dan op maandag 22 april 2019 naar de paasbrunch in Museum Het Valkhof.

Van 11.00 tot 14.00 uur geniet je van een luxe brunchbuffet. De paasbrunch bestaat uit: heerlijke aspergesoep, paasbrood, brioche, croissants, pasteitjes met ragout, natuurlijk gekookte eitjes, zalm, kaas, brie, ham, salami, roomboter, jam, fruit, mini muffins, chocolademouse, cheesecake bites en verschillende drankjes.

Na de brunch is het tijd om de collectie van het museum te verkennen. Om 14.00 en 14.30 uur start een korte rondleiding met een museumexpert. Zij vertelt het verhaal van Pasen in de kunst, in onze nieuw ingerichte zalen oude kunst. Uiteraard is het ook mogelijk het museum op eigen gelegenheid te bezoeken.

Prijs

Volwassenen (vanaf 18 jaar)  € 25,-
Jeugd 13 t/m 17 jaar  € 18,75
Studenten, CJP  € 18,75
Kinderen t/m 12 jaar  € 6,25
Museumjaarkaart  € 12,50
Vrienden van Museum Het Valkhof, Vereniging 
Rembrandt, Bank Giro Loterij VIP-kaart
 € 12,50


Let op: je moet wel van te voren wel even reserveren. Dit kan tot en met donderdag 18 april 2019 via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Betalen kan direct bij binnenkomst bij de receptie.

Iedere eerste woensdag van de maand kunt u ’s middags samen met onze conservatoren en restauratoren op ontdekkingstocht door de collectie. Zij kennen de museumobjecten als geen ander en vertellen u daar graag over! De rondleiding start om 15.00 uur bij de receptie en is gratis op vertoon van uw museumticket. Aanmelden is niet nodig. Er is plaats voor maximaal 20 personen.

  • 1 mei 2019: Annelies Koster, conservator archeologie geeft een presentatie over de collectie Romeinse helmen van Museum Het Valkhof 
    Museum Het Valkhof bezit een groot aantal helmen uit de Romeinse tijd. Zij geven informatie over de bezetting van de Romeinse rijksgrens (limes) met verschillende soorten troepen in verschillende perioden. Helmen, en met name de gezichtshelmen, geven de Romeinse tijd bovendien een “gezicht” en getuigen van het prestige dat met name de ruiterij in die tijd genoot. De helmen zijn soms voorzien van de namen van de eigenaars en bieden daardoor ook over de herkomst van de troepen en brengen de soldaten die de limes bewaakten heel dichtbij.

Artistieke hemelbestormers. Kritische geesten. Dromers en doeners. Ze krijgen een podium in het Valkhof Kunstcafé.Het Valkhof Kunstcafé is de ontmoetingsplek voor kunstenaars, liefhebbers van kunst en nieuwsgierigen. Er zijn interviews, presentaties en tal van bezoektips. Wil je iets kwijt op het gebied van beeldende kunst? Pak dan spontaan een minuut lang het podium tijdens ‘Uit het hart’. De presentatie is in handen van Babette Degraeve. 

Programma van 14 juni 2019 volgt zo snel mogelijk.

Het Kunstcafé - op de galerij van Museum Het Valkhof -  duurt van 17.00 tot 19.00 uur. De toegang is gratis. 
Het Valkhof Kunstcafé is een initiatief van de Vrienden van Museum Het Valkhof.

Verstrikt in een waargebeurd verhaal... Weet jij te ontsnappen?

DEF UniversiteitInVerzet RGBUniversiteit in Verzet is een educatieve escaperoom, een initiatief van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het verhaal rond de escaperoom is waargebeurd. Historici van de Radboud Universiteit hebben het verhaal gereconstrueerd en geschreven. Het vertelt een uniek deel van de geschiedenis van de universiteit, van Nijmegen en van ons land in oorlog en verzet.

Reserveer nu!

Reserveer nu via: www.universiteitinverzet.nlLet op; wanneer je de escape wilt spelen, dien je altijd een online reservering te maken en vooraf te betalen via de website van 'Universiteit in verzet'. De escaperoom is volledig in beheer van Radboud Universiteit Nijmegen.