DSC_0905a.jpg

random image default10

valkhofcafeIn navolging van het eerste succesvolle Valkhof Kunstcafé (op 17 februari jl. met 175 bezoekers) is het op 2 juni, 1 september en 24 november 2017 tijd voor de volgende edities.

2 juni: Kamagurka, Jac Splinter, Merel Holleboom en Amal Karam te gast
Vrijdagavond 2 juni verwelkomen we niemand minder dan Kamagurka! Deze bekende Belgische cartoonist, theater- en televisiemaker en allround kunstenaar zal worden geinterviewd door Babette Degraeve, bestuurslid van de Vriendenvereniging. Ook zal Kamagurka een optreden geven, waarbij hij al tekenend antwoord geeft op vragen van het publiek.

Ook de Nijmeegse kunstenaars Jac Splinter, Merel Holleboom en stadsdichter Amal Karam staan in de spotlights. Een programma vol boeiende, uitdagende presentaties en tips over activiteiten op het gebied van eigentijdse kunst in en om Nijmegen. Een object uit het depot van Museum Het Valkhof zorgt weer voor een intrigerend verhaal.

KamagurkaLocatie: galerij van Museum Het Valkhof
Tijd: 17.00 tot 19.00 uur
Entree: gratis 

Het Valkhof Kunstcafé
Het Valkhof Kunstcafé is een initiatief van de Vrienden van Museum Het Valkhof, samen met het museum. Het Valkhof Kunstcafé is een sprankelend podium voor wat leeft in de wereld van de beeldende kunst, in en buiten Nijmegen. Sprekers uit de kunstwereld zorgen voor inspiratie en discussie en er is ruimte voor uitwisseling van nieuws. Het publiek staat ieder Valkhof Kunstcafé oog in oog met objecten uit het depot met een verrassend verhaal. Muziek, drankjes en hapjes dragen verder bij aan een informele sfeer.

Noteer ook alvast 1 september en 24 november in uw agenda. Op 1 september verwelkomen we Caro Verbeek en op 24 novemer is kunstrecensente Wieteke van Zeil te gast.
Wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten zoals het Valkhof Kunstcafé? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief via de homepage van onze website.

 

Ardemus5 webArdemus is terug, en wel bij Museum Het Valkhof! De publieksfavoriet van de vorige NJO (Nederlands Jeugd Orkest) Muziekzomer brengt deze zomer het programma Winds of Change. Na het succes van vorig jaar kon dit ensemble natuurlijk niet ontbreken in de line-up van de Muziekzomer. Het programma is een ware wondermix met werk van componisten uit alle windstreken. Van Rusland tot Japan en van Amerika tot Ierland, de vier jonge talenten van Ardemus spelen voor u een intrigerende combinatie van wereldlijke saxofoonwerken.

Sinds de oprichting in 2014 hebben de internationale musici van Ardemus al veel prijzen in de wacht weten te slepen op verschillende festivals en concoursen. Met hun passie voor kamermuziek reizen ze heel de wereld rond en laten ze het publiek kennismaken met hun soepele saxofoonklanken.

Lisa Wyss - sopraansaxofoon
Lovro Mercep - altsaxofoon
Jenita Veurink - tenorsaxofoon
Yo-yo Su - baritonsaxofoon

Programma:
Bozza - Andante et Scherzo
Glazunov - Kwartet in B, op.109
Nagao - Quatuor de Saxophones
Wilson - So Softly
Torke - July

Tijd: 20:00 uur
Kosten: € 16,50 / jongeren t/m 30 jaar € 11,00. Kaartverkoop vanaf medio juni via http://www.muziekzomer.nl/muziekzomer 

Kunstnacht2017Muzikale performances in een mini-theater, wetenschappelijke experimenten in het donker, een Grote Kunstshow in de Schouwburg...tijdens de Kunstnacht ontdek je culturele hotspots, bizarre performances, mooie expo’s en unieke feestjes op meer dan 20 locaties door de hele stad en het Honigcomplex tussen 20:00 en 01:00 uur. Stippel je eigen route uit, duik de nacht in en ga op zoek naar jouw pareltjes, unieke momenten en andere nachtbrakers!

19:30 – Opening
20:00 – 01:00 – Programma op locaties
00:00 – 04:00 Nachtfeest @ Concertgebouw De Vereeniging

Kijk voor meer informatie, de openingslocatie & kaartverkoop op www.nijmeegsekunstnacht.nl

Valkhofkapel web

Ontdek de zeer bijzondere Valkhofkapel in het Valkhofpark. Dit oudste stenen gebouw van Nederland werd rond het jaar 1000 gebouwd op de heuvel waar ook de Romeinen en Karel de Grote al een versterking bouwden. Een vrijwilliger heet u van harte welkom in de kapel en vertelt u graag over de geschiedenis van dit pand.

Openingstijden Valkhofkapel
Het streven is om de kapel tot eind oktober 2017 op dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur open te stellen voor publiek. Het kan echter zijn dat de kapel wegens bruiloften of tekort aan vrijwilligers een (gedeelte van de) dag niet te bezoeken is.

Voor actuele informatie over de openingstijden kunt u bellen met de receptie van Museum Het Valkhof via telefoonnummer 024-3608805.