721T2771.jpg

random image default10

Iedere eerste woensdag van de maand kun je ’s middags samen met onze conservatoren en restauratoren op ontdekkingstocht door de collectie. Zij kennen de museumobjecten als geen ander en vertellen u daar graag over! De rondleiding start om 15.00 uur bij de receptie en is gratis op vertoon van uw museumticket. Aanmelden is niet nodig. Er is plaats voor maximaal 20 personen.

  • 6 november 2019: Hedwig Saam, directeur-bestuurder Museum Het Valkhof
    Krijg een rondleiding van Hedwig door de Biënnale Gelderland 2019 - Seelenwanderung. Binnen het thema staat de relatie tussen mens en natuur centraal.
  • 4 december: Louis Swinkels, conservator archeologie vertelt over het vervloekingstablet van Bodegraven
    In het centrum van Bodegraven is een loden plaatje gevonden met daarop ingekrast een 1900 jaar oude vervloeking. Die was geschreven in het Latijn en gericht tegen twintig mannen, vermoedelijk soldaten in een klein Romeins legerkamp op die plek. Wat hield de vervloeking in? Weten we iets over de schrijver ervan? Waarom koos die voor dit middel om de twintig mannen te straffen van wie hij (of zij?) de naam in het lood heeft gekrast? Waar komt dit gebruik eigenlijk vandaan en zijn er meer van zulke vervloekingen bekend?   

Artistieke hemelbestormers. Kritische geesten. Dromers en doeners. Ze krijgen een podium in het Valkhof Kunstcafé. Het Valkhof Kunstcafé is de ontmoetingsplek voor kunstenaars, liefhebbers van kunst en nieuwsgierigen. Er zijn interviews, presentaties en tal van bezoektips. Wil je iets kwijt op het gebied van beeldende kunst? Pak dan spontaan een minuut lang het podium tijdens ‘Uit het hart’. Het Kunstcafé - op de galerij van Museum Het Valkhof - begint om 17.00 uur. Het Valkhof Kunstcafé is een initiatief van de Vrienden van Museum Het Valkhof en wordt gepresenteerd door Babette Degraeve.

De toegang is gratis. Einde programma: 19.00 uur

Het programma volgt zo snel mogelijk.

Verstrikt in een waargebeurd verhaal... Weet jij te ontsnappen?

DEF UniversiteitInVerzet RGBAls deelnemer aan de escaperoom kruip je in de huid van vrienden van Jozef van Hövell van Wezeveld en Westerflier. Jozef was praeses van de Nijmeegse studentenvereniging Carolus Magnus, die ten tijde van de universiteitssluiting al verboden was door de bezetter. Deelnemers worden met dezelfde dilemma's geconfronteerd als de studenten van 75 jaar geleden.

Reserveer nu!

Reserveer nu via: www.universiteitinverzet.nlLet op; wanneer je de escape wilt spelen, dien je altijd een online reservering te maken en vooraf te betalen via de website van 'Universiteit in verzet'. De escaperoom is volledig in beheer van Radboud Universiteit Nijmegen.

Museum Het Valkhof