noord-zijde.jpg

random image default10

Van 3 tot en met 9 april 2017 is het weer tijd voor de Nationale Museumweek, waarin ‘ons echte goud’ centraal staat. Uiteraard doet ook Museum Het Valkhof mee! We willen u graag kennis laten maken met bijzondere collectiestukken waar we meer dan trots op zijn. Van publiekslievelingen tot verborgen parels uit het depot.

Voor kids: De pronkstukkenschatkaartwedstrijd!
Tijdens de Museumweek delen we schatkaarten uit aan bezoekers met kinderen tot en met 12 jaar. Op de schatkaart staat een van onze absolute pronkstukken…. Ga op zoek naar dit pronkstuk en teken, plak, knip of verf hem. Hiervoor is ruimte op de schatkaart gereserveerd. Stuur je creatie op en maak kans op een bijzondere dag naar het museum in hun buurt met de hele klas!

Ons echte goud
Het thema van de Nationale Museumweek is ‘ons echte goud’. Nederland telt vele prachtige museumcollecties over geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, economie, wetenschap, techniek en volkenkunde. Grote en kleinere musea vertellen onmisbare verhalen. Ze bewaren alles dat van tijdloze, onschatbare waarde is. Collecties zijn het geheugen van een stad, een streek, van ons land en daarmee van onszelf. Elk museum, elke collectie toont ons een deel van een geweldige rijkdom, ons echte goud!

www.nationalemuseumweek.nl 

Ontdek Romeins Nederland!

Van 29 april tot en met 7 mei 2017 vindt de vierde editie van de Romeinenweek plaats. Tijdens de Romeinenweek zijn er in het hele land activiteiten te bezoeken voor jong en oud rond de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland met als thema 100% Romeins?. Houd de website in de gaten voor ons museumprogramma!

www.romeinenweek.nl 

In samenwerking met Labrys Reizen organiseert Museum Het Valkhof een bijzondere museumreis in het kader van de tentoonstelling ’Gladiatoren, helden van het Colosseum’. De museumreis wordt aangeboden van 14 t/m 20 maart en 2 t/m 8 juni 2017.

Tijdens deze 7-daagse reis naar Campanië en Rome maken we kennis met de Romeinse cultuur van brood en spelen, waarbinnen de gladiatorengevechten een belangrijke rol speelden. We zien niet alleen de amfitheaters waar de spelen gehouden werden, maar ook de steden waar ze zich bevonden en de rijk gedecoreerde villa’s waar de opdrachtgevers woonden.

De reis van maart zal inhoudelijk worden geleid door drs. Cornelis Jonkman. Hij is classicus, geeft cursussen cultuurgeschiedenis en neemt de liefhebbers mee naar de plekken die bij zijn verhalen horen. Hij heeft een ruime ervaring in het leiden van reizen naar klassieke bestemmingen in en buiten Italië.
In juni wordt de reis geleid door dr. Stephan Mols. Hij is universitair hoofddocent bij de vaksectie Klassieke en Provinciaal-Romeinse Archeologie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Hij wordt tijdens de reis geassisteerd door zijn echtgenote Christel Veen, docent en onderzoeker Archeologie aan de Radboud Universiteit.

Voor informatie over het dagprogramma, prijzen en meer praktische zaken kijkt u op labrysreizen.nl/gladiatoren.

plaatje_voor_bij_activiteit.jpg