_X6G4355.jpg

In samenwerking met Labrys Reizen organiseert Museum Het Valkhof een bijzondere museumreis in het kader van de tentoonstelling ’Gladiatoren, helden van het Colosseum’. De museumreis wordt aangeboden van 14 t/m 20 maart en 2 t/m 8 juni 2017.

Tijdens deze 7-daagse reis naar Campanië en Rome maken we kennis met de Romeinse cultuur van brood en spelen, waarbinnen de gladiatorengevechten een belangrijke rol speelden. We zien niet alleen de amfitheaters waar de spelen gehouden werden, maar ook de steden waar ze zich bevonden en de rijk gedecoreerde villa’s waar de opdrachtgevers woonden.

De reis van maart zal inhoudelijk worden geleid door drs. Cornelis Jonkman. Hij is classicus, geeft cursussen cultuurgeschiedenis en neemt de liefhebbers mee naar de plekken die bij zijn verhalen horen. Hij heeft een ruime ervaring in het leiden van reizen naar klassieke bestemmingen in en buiten Italië.
In juni wordt de reis geleid door dr. Stephan Mols. Hij is universitair hoofddocent bij de vaksectie Klassieke en Provinciaal-Romeinse Archeologie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Hij wordt tijdens de reis geassisteerd door zijn echtgenote Christel Veen, docent en onderzoeker Archeologie aan de Radboud Universiteit.

Voor informatie over het dagprogramma, prijzen en meer praktische zaken kijkt u op labrysreizen.nl/gladiatoren.

plaatje_voor_bij_activiteit.jpg