Van 3 tot en met 9 april 2017 is het weer tijd voor de Nationale Museumweek, waarin ‘ons echte goud’ centraal staat. Uiteraard doet ook Museum Het Valkhof mee! We willen u graag kennis laten maken met bijzondere collectiestukken waar we meer dan trots op zijn. Van publiekslievelingen tot verborgen parels uit het depot.

Voor kids: De pronkstukkenschatkaartwedstrijd!
Tijdens de Museumweek delen we schatkaarten uit aan bezoekers met kinderen tot en met 12 jaar. Op de schatkaart staat een van onze absolute pronkstukken…. Ga op zoek naar dit pronkstuk en teken, plak, knip of verf hem. Hiervoor is ruimte op de schatkaart gereserveerd. Stuur je creatie op en maak kans op een bijzondere dag naar het museum in hun buurt met de hele klas!

Ons echte goud
Het thema van de Nationale Museumweek is ‘ons echte goud’. Nederland telt vele prachtige museumcollecties over geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, economie, wetenschap, techniek en volkenkunde. Grote en kleinere musea vertellen onmisbare verhalen. Ze bewaren alles dat van tijdloze, onschatbare waarde is. Collecties zijn het geheugen van een stad, een streek, van ons land en daarmee van onszelf. Elk museum, elke collectie toont ons een deel van een geweldige rijkdom, ons echte goud!

www.nationalemuseumweek.nl