talk of the townVanuit een object uit onze collectie neemt leonard van Munster u mee in zijn kijk- en denkwijze over de stad. Wie maken de stad? Zijn dat de projectontwikkelaars en beleidsmakers of ook de bewoners en gebruikers? Leonard van Munster maakt onverwachte kunst op onverwachte plekken, zoals een boomhut op het dak van het Stedelijk Museum in Amsterdam of een oase in een troosteloze tunnel. In Van Munsters werk spelen verlangen, levensgeluk of een jeugdherinnering een belangrijke rol, deze momenten probeert hij te herbeleven door ze na te bouwen. Zijn installaties ontstaan op plaatsen waar de omgeving een belangrijk onderdeel uitmaakt van de beleving van het werk. Meestal hebben ze een korte bezichtigingsduur, waarna enkel de herinnering blijft. Voor de kunstroute Hof van HolLandArt is Van Munster momenteel bezig met de realisatie van zijn installatie ‘Altijd Lente’; in het veranderende landschap rond de Spiegelwaal heeft hij een klein stukje Lentse grond geselecteerd en behouden. Bovenop een berg zand plaatst hij een karakteristieke boerderij op schaal, geïnspireerd op de geschiedenis van het gebied, die allerlei iconische verwijzingen in zich heeft. Een droomplek in een drastisch veranderde omgeving.

Voor Talk Of The Town dook Van Munster uit de collectie van Museum Het Valkhof een object op. De keuze is zowel onverwacht als humoristisch en typerend voor zijn kritische blik en artistiek statement. Dit object wordt voor deze gelegenheid uit te context van het museum gehaald en gepresenteerd aan de Oosterhoutsedijk, waar Fabrikaat momenteel een placemaking project initieert. Vanuit deze nieuwe context gaat moderator Gijs Frieling met Leonard van Munster in gesprek over de invloed van bewoners en gebruikers op de gebiedsontwikkeling in Nijmegen-Noord en de betekenis van kunst in de openbare ruimte.

Donderdag 14 september
Tijd: 20.00 uur
Plaats: Talk Of The Town vindt plaats bij KAPKAR / SF-P7S aan de Oosterhoutsedijk 88 in Lent
Kosten: Kaarten zijn € 10,- / € 5,- voor studenten en zijn hier te bestellen (en wanneer beschikbaar aan de deur verkrijgbaar)

Talk Of The Town is een samenwerking van Fabrikaat en Museum Het Valkhof.