noord-zijde.jpg

random image default10

Leadbeeld kerstvakantieZin in een gezellig dagje uit voor de hele familie? In Museum Het Valkhof wacht je een warm welkom! Het museum is feestelijk versierd en het Museumcafé serveert glühwein en warme chocolademelk. Elke dag is er iets bijzonders te beleven!

Prinsessendagen (ook voor prinsen)
Kom in je meest koninklijke outfit naar het museum: maak je eigen kroon, laat je schminken, luister naar mooie sprookjesachtige verhalen en kom alles te weten over de oosterse prinses Theophanu!
Wanneer: 10, 17, 27 december en 7 januari

Maak je eigen tentoonstelling
Ben je tussen de 4 en 12 jaar oud en lijkt het je leuk een tentoonstelling te maken? Met echte museumstukken, die soms wel meer dan 2000 jaar oud zijn? Trek gauw een schort aan, kies de museumstukken die jij wilt exposeren en maak via een app jouw persoonlijke tentoonstellingsposter.
Wanneer: dagelijks van 11.00-17.00 uur

Kinderworkshop door sieraadontwerper Koen Jacobs en lezing door Astrid Ubbink, galerie assistent bij Galerie Marzee
Onder begeleiding van Koen Jacobs maken de kinderen hun eigen 'sieraaddier'. Ze starten met het tekenen van een (lievelings)dier. Daarna gaan ze met draad aan de slag om hun tekening om te zetten in een 3d figuur. Het eindresultaat kunnen ze thuis neerzetten of aan een koord dragen.

Terwijl de kids bezig zijn vertelt Astrid Ubbink, galerie assistent bij Galerie Marzee en coördinator van het Marzee for Starters-project, de (groot)ouders/begeleiders alles over de sieraden in de tentoonstelling die nu op onze galerij te zien is. Na de lezing kun je met haar de tentoonstelling bezoeken en vragen stellen.
Wanneer: 27 december van 14.00 - 15.00 uur.
Leeftijd: 6 tot 12 jaar
Maximaal 20 kinderen bij de workshop. Graag op de dag zelf graag aanmelden bij de receptie, vol = vol.


Creatieve kinderworkshop met Ben Luderer
Niemand minder dan kunstenaar Ben Luderer zelf gaat met kinderen aan de slag met het maken van een maquette. Ieder kind maakt tekent een gebouw en samen vormt dat na afloop een stad.
Wanneer: 28 december, 14.00 -15.00 uur
Leeftijd: 6 tot 12 jaar
Maximaal 24 kinderen bij de workshop. Graag op de dag zelf graag aanmelden bij de receptie, vol = vol.


Koekjes bakken in het Museumcafé
De lekkere geuren komen je tegemoet: kinderen kunnen vandaag zelf koekjes bakken en versieren.
Wanneer: 28 december vanaf 13 uur ieder half uur een ronde.
Maximaal 6 kinderen per ronde. 
Graag op de dag zelf graag aanmelden bij de receptie, vol = vol.

Dansvoorstelling van Telder
De dansers van het Telder-LAB onderzoeken de beleving van het thema Tijd. Is dit binnen het museum anders dan daarbuiten en hoe komt dat? Kunnen we onze beleving van tijd oprekken, beïnvloeden of verstoren? In de kerstvakantie beleef je het resultaat in een installatie en dansperformances.
Wanneer: 23 en 24 december, 3, 4 en 5 januari

Tekenworkshop ‘De getekende stad’
In samenwerking met Architectuurcentrum Nijmegen organiseert Museum Het Valkhof een bijzondere tekenworkshop. Onder leiding van architect Michiel van Zoest leer je over de kunst en de technieken van het architectonisch tekenen, waarna je zelf aan de slag gaat.
Wanneer: woensdag 3 januari. Start om 13.00 uur of 15.00 uur.
Kosten: 19,50 euro (inclusief museumentree en koffie/thee met appelgebak + slagroom!). Met Museumkaart betaalt u € 8,50.

Diverse tentoonstellingen
Natuurlijk kun je ook genieten van de actuele tentoonstellingen. Bewonder Ben Luderers fascinerende vogelvluchttekening van Nijmegen; bespeel het werk van de talentvolle Nuni Weisz; bekijk de sieraden van de beste jonge internationale ontwerpers geselecteerd door galerie Marzee en geniet van de bijzondere installatie ‘De kunst van het ambacht’.

Topstukken uit de provincie
Museum Het Valkhof beheert namens de provincie Gelderland het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten. Een selectie van 25 topstukken is nu te bewonderen.

Genieten in het Museumcafé
Toe aan een pauze? Het Museumcafé serveert kerstgebak, huisgemaakte soep, tosti’s en broodjes. En natuurlijk staan ook warme chocolademelk en glühwein op de kaart.

Openingstijden kerstvakantie
Het museum is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Ook op 2e kerstdag en Oudejaarsdag geopend. We zijn gesloten op 1e kerstdag en nieuwjaarsdag.
Zie www.museumhetvalkhof.nl voor het actuele programma.