Leespaleis1 800pGa tweeduizend jaar terug in de tijd! Wist jij dat Nederland toen nog niet bestond? De Romeinen hebben dan het zuiden veroverd van wat later Nederland zal worden. Julia woont daar, in Noviomagus om precies te zijn. (Dat noemen we nu trouwens Nijmegen.) Julia is een wees; ze heeft geen idee wie haar ouders zijn. Ze is heel nieuwsgierig. Misschien was haar vader een Germaanse krijger, haar moeder een Romeinse prinses. Julia wil informatie over haar ouders. Er is alleen één probleem: ze kan niet even kijken op Internet. Hoe komt Julia dan aan informatie over haar afkomst in een tijd zonder computer en mobieltjes? Dat blijkt niet eenvoudig. Op een dag hoort Julia mensen praten over een Romeinse man: Crassus. “Een chagrijnige oude zeur, bij wie je maar beter bij uit de buurt kan blijven!” Maar… zijn huis schijnt heel bijzonder te zijn. Het heeft een kamer die alle informatie ter wereld bevat: zijn bibliotheek. Daar moet Julia zijn! Ze raapt al haar moed bijeen en gaat op onderzoek. Lukt het haar om de bibliotheek van Crassus te vinden? En vindt ze daar antwoord op haar vragen?

Wanneer: zondag 25 februari
Tijd: 14.30 uur
Kosten: gratis op vertoon van museumticket
Er zijn 100 stoelen beschikbaar. Vol = vol.