_X6G4355.jpg

Poster Romeinenweek 2018 5De Nationale Romeinenweek beleeft een spetterende start tijdens de Nacht van de Romeinen op zaterdag 28 april in Nijmegen. Het museum gaat dan om 19.30 uur open voor een speciaal avond- en nachtbezoek. Tijdens deze Nacht van de Romeinen kun je op een bijzondere manier kennismaken met de Romeinse tijd. Er zijn cabaret-, theater- en muziekvoorstellingen en diverse workshops.
De Radboud Universiteit Nijmegen verzorgt lezingen, je kunt Romeins eten en drinken en overal in het museum lopen Romeinen die graag een goed gesprek met je aanknopen. Ook wordt een van de grootste geheimen van de Oudheid onthuld...: wat deden de Romeinen eigenlijk ’s nachts?

Meer weten? Zie https://www.romeinen.nu/meer-activiteiten/nacht-van-de-romeinen

Dit evenement is mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de provincie Gelderland en de gemeente Nijmegen.

Nationale Romeinenweek
Van 28 april tot en met 6 mei 2018 vindt de vijfde editie van de Nationale Romeinenweek plaats. Een week die volledig in het teken staat van de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland, met dagelijks vele tientallen Romeinse publieksactiviteiten voor jong en oud.