noord-zijde.jpg

Voorkant flyerWerk met gamers en archeologen samen op een unieke plek!

Kom de allereerste grenzen verkennen: de Romeinse Limes. Langs deze grenzen zijn archeologische vondsten van Romeinse legerkampen, nederzettingen en woningen gevonden. Samen met archeologen kan jij aan de slag in de game Minecraft en bouwen we aan Romeins erfgoed dat hier rond 200 na Christus heeft gelegen.

Dit doen we aan de hand van archeologische en historische informatie, maar we zullen zelf ook flink creatief moeten zijn. Hoe zag de regio er in die tijd uit? Wat voor huizen stonden er? Wat was er in een kamp aanwezig? Hoe leefde je in die tijd? Samen bouwen we een stukje van de Romeinse wereld en kun je de echte vondsten in het museum bekijken! Naast het bouwen is er ook de mogelijkheid om de Romeinse Limes (grens) in Virtual Reality te ervaren!

Er zijn vier computers aanwezig, waarvan één met VR, dus het kan zijn dat je even moet wachten voordat je aan de beurt bent. Je kunt ook een eigen laptop meenemen waarop Minecraft (versie 1.12.2) en de forge mod geïnstalleerd zijn.

Tijd: 11.00-16.00 uur
Kosten; gratis op vertoon van museumticket

RoMeincraft in Nijmegen is een onderdeel van het Erfgoedfestival ‘Over Grenzen van Gelderland’. Kijk voor meer informatie en de rest van het programma op: https://erfgoedfestival.nl/over-het-festival/