DSC_0905a.jpg

DSF2196

Speciaal in het kader van deze tentoonstelling worden er in Museum Het Valkhof twee masterclasses Broderie d’Art gegeven door Saskia ter Welle. Tijdens deze masterclass laat zij u kennis maken met haute couture borduurwerk. Dit is een unieke kans om kennis te maken met de borduurtechnieken zoals deze ook nu nog worden toegepast in bijzondere kleding van onder andere CHANEL, DIOR, VALENTINO, Elie Saab, Jan Taminiau en Edwin Oudshoorn.

U kunt van dichtbij zien en voelen hoe dit borduurwerk tot stand is gekomen. Saskia laat u voorbeelden zien in boeken en uit haar collectie. Ook kunt u de techniek van het tamboereren zien en de mogelijkheden die deze specifieke techniek biedt voor het borduren van kralen en pailletten. Vervolgens gaat u zelf achter een borduurframe aan de slag en maakt u een bloem, versierd met kralen en pailletten.

Wanneer: zondag 16 december 2018
Op beiden dagen wordt dezelfde masterclass gegeven.

Tijden: 14.00 - 17.00 uur
Locatie: Museum Het Valkhof
Kosten: € 75,-
Dit is inclusief koffie met gebak. Wilt u deze dag ook de tentoonstelling bezoeken, dan kan dit op eigen gelegenheid voorafgaand aan de masterclass op vertoon van uw reserveringsbewijs.

Welkom bij Museum Het Valkhof

Museum Het Valkhof