Christine de Pizan en de rol van de vrouw in de tijd van Maria.

Bezoekers komen meer te weten over deze bijzondere schrijfster en hoe men rond 1400 over de positie van de vrouw dacht.
Aan het hof van Maria is een verdiepend programma over hoe men in de kringen van Maria van Gelre de wereld zag. Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met de OBGZ (Leeskringsservice).

In de Nicolaaskapel komt men – net als Valentina Visconti en haar hofdames, waar Maria er een van was - bijeen om te spreken over het werk van Christine de Pizan, het boek van de stad der vrouwen.

In de aula is een lezing over Christine de Pizan door Mark Aussems.
Tijden: 13.30 uur en 15.30 uur

Wanneer: zondag 30 december | Doorlopend programma tussen 11:00 – 17:00 uur

Entree: gratis toegankelijk op vertoon van uw toegangsbewijs, klik hier voor de reguliere toegangsprijzen.
Heeft u een: Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-KAART, Vrienden Museum Het Valkhof, Vereniging Rembrandt, ICOM. Dan heeft u gratis toegang tot het museum en de activiteit, uw kaart wordt bij de ingang gescand. Er geldt geen toeslag voor genoemde kaarthouders.

Welkom bij Museum Het Valkhof

Museum Het Valkhof