Iedere eerste woensdag van de maand kun je ’s middags samen met onze conservatoren en restauratoren op ontdekkingstocht door de collectie. Zij kennen de museumobjecten als geen ander en vertellen je daar graag over!
De rondleidingen starten om 15.00 uur bij de receptie en zijn gratis op vertoon van een museumticket. Aanmelden is niet nodig. Er is plaats voor maximaal 20 personen.

Programma

• 6 juni: Lisanne van der Heuvel neemt je mee in haar onderzoek naar een drieluik - toegeschreven aan Pieter (I) Coecke van Aelst, 1520
    Lisanne van den Heuvel studeerde Technical Art History aan de Universiteit van Amsterdam.  Ze werkt nu als onderzoeksmedewerker aan de Universiteit van Amsterdam en doet daarnaast onderzoek voor de afdeling Publiek en Educatie van het Rijksmuseum. Binnen het onderzoek van het drieluik werd de conditie van het object onderzocht, evenals de toeschrijving aan Pieter Coecke van Aelst (I). Het onderzoek dient ter ondersteuning van toekomstige restauraties en om de context waarin dit schilderij tot stand is gekomen beter te begrijpen.

lisanne  Lisanne in actie
  • 4 juli: restaurator Maren Romen vertelt vanuit haar vakgebied over een aantal bijzondere collectiestukken
    Maren Romen is de vaste restaurator van Museum Het Valkhof. Haar werk is zeer divers, zowel inhoudelijk als qua type objecten waar ze mee werkt. Maren neemt je graag mee in haar fascinerende wereld.

• 5 september: conservator oude kunst Yvette Driever neemt je mee langs de topstukken uit de collectie

• 3 oktober: Annelies Koster, hoofd van het Gelders Archeologisch Centrum vertelt over het grafveld van Noviomagus en de rijke graven van de stedelijke elite

• 7 november: Barbara Kruijsen, hoofd Collecties & Presentatie, leidt je langs de topstukken uit de collectie en verrast met bijzondere wetenswaardigheden

• 5 december: conservator archeologie Louis Swinkels neemt je mee in de wereld achter de Romeinse godenpijler van Nijmegen