noord-zijde.jpg

Peter Jorna, antropoloog en adviseur op het gebied van Roma en Sinti aangelegenheden, geeft daags voor de internationale dag van Roma en Sinti een lezing. Ditmaal staat de Europese context met betrekking tot Roma en Sinti centraal. Hoe is de migratie en vestiging in verschillende landen verlopen? En hoe was dat in het verleden? Ook wordt ingegaan op het Europese beleid. Brengt dat enige verbetering in de lokale situatie?

Wanneer: zondag 7 april om 14.00 uur
Entree: gratis op vertoon van museumticket.
Kijk voor de reguliere entreeprijzen op www.museumhetvalkhof.nl

Na afloop is er van 15.00 - 17.00 uur in het Museumcafé een optreden van Zigeunerorkest Brandt. . Het orkest bestaat uit Sinti Zigeuners en is een familie-orkest. Zij spelen Hongaarse, Russische, Roemeense, Joegoslavische en eigen gemaakte composities, als ook Gipsy Jazz.

Over de spreker
Peter Jorna heeft sociale antropologie gestudeerd aan de Radboud Universiteit en is adviseur betreffende Roma en Sinti aangelegenheden zowel in Nederland als over de grens. Met de stichting O Lungo Drom (“De Lange Weg”, in het Romanes) draagt hij bij een indruk te geven van de tradities, de vervolging en allerhande voorbeelden uit het leven van Sinti en Roma, zowel in woord als in beeld.