_X6G4355.jpg

random image default10

De Nieuwe Oost

Kunst&Kitsch met Lisa Weeda en Helena Hoogenkamp in het museumcafé 
Vier keer bespreken deze schrijvers/Kunst&Kitsch-kenners een object dat door jullie is meegebracht! Stuur nu jouw Kunst&Kitsch in (denk schilderijen van je oma, beeldjes van de Xenos, een koffiekopje met/zonder verleden, een tekening van je neefje, een ketting van een rommelmarkt, je lievelingsvork) en Lisa en Helena kiezen welke werken zij tijdens de Kunstnacht zullen taxeren. De gelukkigen krijgen gratis een toegangskaartje voor de avond en het eindfeest! Je kunt insturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tot 1 september.

Ook in het café: Frino!
Frino is het pseudoniem van schrijver en muzikant Koen Frijns (alumnus ArtEZ Creative Writing). Deze begenadigde performer maakte samen met producer Ruben den Brok de ep Nestgeur. Brabants, Nederlands en een taal die geen naam mag hebben, vloeien moeiteloos in elkaar over tijdens deze dansbare nummers. Noem het poëzie, een schreeuw om aandacht, een tour de Frijns: zijn performance blijft verrassen tot de laatste toon heeft geklonken.

Dichters op zaal
Tijdens de kunstnacht kom je verschillende dichters van De nieuwe oost tegen in het museum. Zo staat dichter Marc van der Holst in de tentoonstelling sometimes I WONDER van Mark Brusse. Dichter Marjolein Takman staat tussen de Romeinse bodemvondtsen en O ratelslang geil beest staat beneden onder aan de trap voor het ARCHEOlab. Onderweg in het museum kom je ook dichter en schrijver Joost Oomen tegen en muzikant, zanger, illustrator en performer Willie Darktrousers.

Escaperoom Universiteit in verzet
Speciaal voor de Kunstnacht schrijft Gerjon Gijsbers een verhaal bij de escaperoom Universiteit in verzet van de Radboud Universiteit. Geheel in stijl schrijft hij gedichten in de introductie kamer van de escaperoom op een pamflet. 

Stencildrukwerkplaats Knust
Knust werkt deze zomer in Museum Het Valkhof tijdens de tentoonstelling gekust door Knust – 35 jaar stencilkunst. De inkt is te ruiken en het ratelen van de drukmachines te horen. Niet eerder was op deze wijze het maakproces van Knust te volgen in een museum. Tijdens de Kunstnacht begeleidt stripkunstenaar Wasco (Henk van der Spoel) het drukproces.

Koop tickets

Museum Het Valkhof