DSC_0905a.jpg

random image default10

Het eerste Kunstcafé van 2019 belooft weer bijzonder te worden. We gaan de avond van start met gastspreker kunsthandelaar en kunstkenner Jan Six. Hij wordt geïnterviewd over de twee opzienbare Rembrandtontdekkingen die hij heeft gedaan. Six kan als geen ander vertellen hoe het is om bezeten te zijn van oude meesters en Rembrandt in het bijzonder. Zijn boek Rembrandts portret van een jongeman komt uitvoerig ter sprake.

Na de pauze gaat Babette Degraeve in gesprek met Prof. dr. Jan Keunen, oogarts en opleider aan het Radboudumc. Hij initieerde masterclasses voor studenten geneeskunde waarbij zij samenwerken met kunstenaars. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat kunstobservatie en patroonherkenning de diagnostische vaardigheden van artsen significant verbetert.

Verder vertelt museumdirecteur Hedwig Saam over haar favoriete museumobject en toont Marja Begheyn-Huisman een verrassend onbekend voorwerp uit het depot.

Tijdens ‘Uit het Hart’ staat de microfoon open voor iedereen die in één minuut iets wil vertellen over een initiatief op het gebied van kunst en cultuur in en om Nijmegen. Een afsluitend muziekstuk wordt gespeeld door gelegenheidsduo Klaske Kamstra (Jazzzangeres) en Teun Uijlen (gitaar).

Het Kunstcafé - op de galerij van Museum Het Valkhof -  duurt van 17.00 tot 19.00 uur. De toegang is gratis.