_X6G4355.jpg

random image default10

op de fotoKom in je mooiste koninklijke kleren naar het museum en doe mee!

Deze prinsessendagen worden georganiseerd bij de familietentoonstelling ‘Nicolaas en de prinses uit het Oosten’ die tot en met 7 januari in het Nijmeegse museum te zien is. Op deze dagen zijn er doorlopend verschillende activiteiten.

Ontmoet de oosterse prinses Theophanu: ga samen op de foto met haar. Je kunt je eigen gouden kroon versieren met schitterende edelstenen, zodat je ook thuis nog prins of prinses bent.

Heb je alle personages uit het verhaal van de prinses uit het Oosten ontmoet en houd je van knutselen? Maak onder begeleiding van de museumdocent in deze workshop een eigen mobile, met de versierde hoofdpersonen uit het verhaal.

Wil je er extra feestelijk – of bijzonder – uitzien? Kom naar een echte schminker en laat je omtoveren tot een prinses, draak of ridder!

schminken web    maak je mobile  kroontje maken web

Op 17 december en op 7 januari is er ’s middags een speciale theatervoorstelling om 13.30, 15.00 en 16.00 uur. Vlakbij het museum staat een heel oud en bijzonder gebouw, de Nicolaaskapel. De kapel werd bijna 1000 jaar geleden gebouwd voor prinses Theophanu. Ga je mee met Marius? Hij gaat op onderzoek en neemt je mee naar het verdwenen paleis van prinses Theophanu.

 

8 juli 2017 t/m 7 januari 2018

Maak je eigen tentoonstelling met ECHTE museumstukken!
Ben je tussen de 4 en 12 jaar oud en lijkt het je leuk een tentoonstelling te maken? Met echte museumstukken, die soms wel meer dan 2000 jaar oud zijn? Dan zijn we op zoek naar jou! Trek een schort aan, kies de museumstukken die jij wilt exposeren, schrijf een tekstbordje, verzin een titel en maak via een app jouw persoonlijke tentoonstellingsposter. Deze poster geven we vervolgens een mooi plekje op de officiële posterwand!

Kinderen kiezen hun favoriete museumstukken   stef verstraaten 39A3213

Jouw kunstwerk in het museum
In de ruimte waar je aan de slag kunt als kinderconservator staat ook een grote tekentafel. Hier kun je je eigen kunstwerk maken, inlijsten en vervolgens ophangen. Jouw kunstwerk wordt dan toegevoegd aan de kinderkunstcollectie!

Maak zelf een kunstwerk voor de tentoonstelling  stef verstraaten 39A3256

 Op televisie
Omroep Gelderland maakte een leuk item over dit project: http://gld.nl/nTA7

 

poster-valkhofjunior-webformaatIn dit kleurrijke lab ontdek je alles over de Romeinse tijd en de middeleeuwen.

In deze moderne variant van een middeleeuws scriptorium en een Romeinse werkplaats ga je zelf aan de slag met echte museumobjecten. Onderzoek bijvoorbeeld het skelet van een Romeins paard of een middeleeuwse pispot.  Weet jij de weg te vinden op de Peutingerkaart, een echte Romeinse wegenkaart? Werk mee aan het ontwerp van een Romeinse muurschildering! Bestudeer de middeleeuwse miniaturen van de gebroeders Van Limburg en ontcijfer de wereldberoemde kalenderplaten.

Speciaal voor kinderen van 7-12 jaar
Tijden: elke zondag van 13.00-17.00 uur, ook in de vakanties
Kosten: gratis (op vertoon van museumticket)

Dagelijks open in de Herfstvakantie 2017, behalve op 17, 19 en 24 oktober.