_X6G4355.jpg

random image default10

Kom in je meest koninklijke outfit naar het museum en: maak je eigen kroon, laat je schminken, luister naar mooie sprookjesachtige verhalen en kom alles te weten over de oosterse prinses Theophanu!

foto kroontje knutselen

HVS NIJ FBVierkant 1200x1200 DEF 72dpiMuseum Het Valkhof doet dit jaar mee aan het Huis van Sinterklaas in Nijmegen! Met onze tentoonstelling ’Nicolaas en de prinses uit het Oosten’ mogen we natuurlijk niet ontbreken in de route. Kinderen kunnen op zes middagen in de stad opdrachten doen en daarmee hun Pietendiploma ophalen bij Sinterklaas.

Voor het oplossen van de Pietenpuzzel moet je naar Museum Het Valkhof. Hier staat een rebus op jou te wachten! Schrijf de oplossing op je kleurplaat en haal jouw stempel bij de Oosterse prinses Theophanu, de hoofdrolspeelster in onze familietentoonstelling. Vergeet de kortingscoupon voor deze tentoonstelling niet mee te nemen!

Je kunt je kleurplaat ophalen bij de receptie van het museum of op een van de andere deelnemende locaties. Zie www.hethuisvansinterklaas.nl voor meer informatie.

Wanneer kun je meedoen?
- Woensdag 22 november van 13:00 tot 17:00 uur
- Zaterdag 25 november van 13:00 tot 17:00 uur
- Zondag 26 november van 13:00 tot 17:00 uur
- Woensdag 29 november van 13:00 tot 17:00 uur
- Zaterdag 02 december van 13:00 tot 17:00 uur
- Zondag 03 december van 13:00 tot 17:00 uur


8 juli 2017 t/m 7 januari 2018

Maak je eigen tentoonstelling met ECHTE museumstukken!
Ben je tussen de 4 en 12 jaar oud en lijkt het je leuk een tentoonstelling te maken? Met echte museumstukken, die soms wel meer dan 2000 jaar oud zijn? Dan zijn we op zoek naar jou! Trek een schort aan, kies de museumstukken die jij wilt exposeren, schrijf een tekstbordje, verzin een titel en maak via een app jouw persoonlijke tentoonstellingsposter. Deze poster geven we vervolgens een mooi plekje op de officiële posterwand!

Kinderen kiezen hun favoriete museumstukken   stef verstraaten 39A3213

Jouw kunstwerk in het museum
In de ruimte waar je aan de slag kunt als kinderconservator staat ook een grote tekentafel. Hier kun je je eigen kunstwerk maken, inlijsten en vervolgens ophangen. Jouw kunstwerk wordt dan toegevoegd aan de kinderkunstcollectie!

Maak zelf een kunstwerk voor de tentoonstelling  stef verstraaten 39A3256

 Op televisie
Omroep Gelderland maakte een leuk item over dit project: http://gld.nl/nTA7

 

poster-valkhofjunior-webformaatIn dit kleurrijke lab ontdek je alles over de Romeinse tijd en de middeleeuwen.

In deze moderne variant van een middeleeuws scriptorium en een Romeinse werkplaats ga je zelf aan de slag met echte museumobjecten. Onderzoek bijvoorbeeld het skelet van een Romeins paard of een middeleeuwse pispot.  Weet jij de weg te vinden op de Peutingerkaart, een echte Romeinse wegenkaart? Werk mee aan het ontwerp van een Romeinse muurschildering! Bestudeer de middeleeuwse miniaturen van de gebroeders Van Limburg en ontcijfer de wereldberoemde kalenderplaten.

Speciaal voor kinderen van 7-12 jaar
Tijden: elke zondag van 13.00-17.00 uur, ook in de vakanties
Kosten: gratis (op vertoon van museumticket)

Dagelijks open in de Herfstvakantie 2017, behalve op 17, 19 en 24 oktober.