721T2699.jpg

random image default10

Deze website wordt momenteel niet bijgewerkt. Een actueel overzicht van de (kinder)activiteiten van Museum Het Valkhof vind je op tentoonstellingen.museumhetvalkhof.nl.

Wat gebeurt er nĂ¡ een opgraving? Als de archeologen buiten niet meer aan het werk zijn, gaan de ontdekkingen binnen verder. Opgegraven glas, aardewerk, metaal en nog veel meer wordt gesorteerd, geplakt, er wordt precies bepaald wat het is, het wordt getekend en beschreven. In het ARCHEOlab kan iedereen meehelpen met puzzelen aan het verleden van Nijmegen. Ervaring is niet nodig: schuif aan en doe mee! Ervaar zo letterlijk het verleden van de stad.

Nu op de onderzoekstafel: de opgegraven beerputten van de Piersonstraat
In deze Nijmeegse straat, de vroegere Zwanengas, zijn tal van beerputten (afvalkuilen) gevonden. De beerputten dateren uit 1750 tot ongeveer 1920. Restanten uit deze beerputten zijn klaar voor verder onderzoek. En hier kun jij bij helpen! 

Ontdek de bijzondere vondsten uit de beerput en kom meer te weten over de rijke geschiedenis van de Piersonstraat! De vondsten zijn schoongemaakt en voorgesorteerd op materiaal- en kleursoort. Onder leiding van een museumdocent ga je zelf aan de slag. Weet jij welke scherven bij elkaar passen? Puzzel de oude vondsten weer in elkaar! Herken jij de verschillende materialen? Aardewerk, bot en ijzer: verkleurd, verroest en bijna onherkenbaar. Speur mee en ontdek meer over de bewoners van de Nijmeegse Piersonstraat!

Normaalgesproken streven we ernaar dat er dinsdag t/m zondag van 12.00-16.00 uur een museumdocent aanwezig is. I.v.m. met corona-maatregelen kan dit afwijken. Wil je zeker weten dat er een docent aanwezig is? Bel met 024 - 360 88 05.

Museum Het Valkhof