721T2771.jpg

random image default10

Speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar: Tekenkunst! Een superleuk boekje vol tekenopdrachten, gratis verkrijgbaar bij de kassa bij aankoop van een museumticket!

In het museum ontdek je alles over de Romeinen en zie je oude schilderijen. Meestal kijk je met je ogen in een museum, maar nu ga je ook met je handen 'kijken'. Je gaat namelijk verschillende kunstwerken natekenen. Vraag naar het Tekenkunst-boekje bij de kassa en laat de kunstenaar in je los!

20180719 154242   20180719 163942

Wil jij meer leren over tekenen? Kom dan in augustus naar één van onze Tekenkunst workshops! De volgende workshops worden gegeven:

  • 12 augustus: Workshop perspectief tekenen
    In de workshop perspectief wordt uitgelegd welke rol een horizon kan spelen in je tekening. Door te kijken en kennis te maken met een paar technieken leer om verhoudingen aan te brengen in je tekening!
    Tijd: start om 13.00 uur en om 14.30 uur

  • 26 augustus: Workshop portret tekenen

    Bij de workshops koptekenen ga je aan de slag met potlood en papier om elkaar na te tekenen. Je leert te kijken naar de opbouw en vormen van een gezicht zonder je te verliezen in de details.
    Tijd: start om 13.00 uur en om 14.30 uur

De workshops duren een uur en zijn gratis op vertoon van je museumticket. Per workshop is er plek voor 20 kinderen.

20180719 154242   20180719 163942

Puzzel mee bij de ArcheoHotspot of ontdek de technische snufjes van de Romeinen. Ervaar het verleden van stad en regio en leer alles over de Romeinen en het vak archeologie in het ArcheoLab.

ArcheoHotspots

ArcheoHotspot stef verstraaten web

Wat gebeurt er ná een opgraving? Als de archeologen buiten niet meer aan het werk zijn, gaan de ontdekkingen binnen verder. Opgegraven glas, aardewerk, metaal en nog veel meer wordt gesorteerd, geplakt, gedetermineerd, getekend en beschreven. In de ArcheoHotspot kan iedereen meehelpen puzzelen aan het verleden van Nijmegen. Ervaring is niet nodig: schuif aan en doe mee! Er zijn altijd vrijwilligers aan het werk die uitleg geven over waar ze mee bezig zijn.

Wil je meer weten over een voorwerp dat je gevonden hebt? Of heb je andere vragen over archeologie? Ook daarmee kun je in de ArcheoHotspot terecht. Meer weten over de ArcheoHotspot? Klik dan hier!

Ontdek de Romeinen

Ook ontdek je in het ArcheoLab alles over het leven van de Romeinen! Leer een boog bouwen zonder cement, schiet met de katapult of word architect van je eigen Romeinse stad. Ga op ontdekkingstocht en ervaar zelf de technische snufjes uit de Romeinse tijd en hoe wij deze vandaag de dag nog steeds gebruiken. 

archeolab romeinse stad bouwen    archeolab katrollen

Met het nieuwe ArcheoLab wil Museum Het Valkhof jong en oud laten ervaren dat archeologie en Romeinen niet stoffig zijn en ver van ons afstaan, maar deel uitmaken van ons moderne leven. Het ArcheoLab is onderdeel van de nieuwe educatieve presentatie op de benedenverdieping van het museum. 

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar zeker ook leuk voor volwassenen die zich weer even kind willen voelen!