DSC_0905a.jpg

random image default10

Romeinenwerkplaats boog webVan 28 april tot en met 6 mei 2018 vindt de vijfde editie van de Nationale Romeinenweek plaats. Een week die volledig in het teken staat van de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland, met dagelijks vele tientallen Romeinse publieksactiviteiten voor jong en oud.

Kom als eerste naar het nieuwe ArcheoLab in ons museum en ontdek alles over de Romeinen! Vanaf zaterdag 28 april is deze gloednieuwe ruimte geopend voor jong en oud.

Bouw een brug zoals de Romeinen dat deden en schiet met de katapult. Ontwerp een muurschildering voor een Romeinse villa en bouw een Romeinse stad. Bekijk echte Romeinse objecten en maak een mozaïek. Ga mee op ontdekkingstocht in de nieuwe werkplaats van Museum Het Valkhof!

In het ArcheoLab worden interactieve opdrachten gecombineerd met originele museumobjecten uit de collectie Romeinse archeologie. 

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar zeker ook leuk voor volwassenen die zich weer even kind willen voelen!

Zie www.romeinenweek.nl voor het landelijke programma.

 

Kom deze meivakantie als eerste naar ons nieuwe Archeolab en ontdek alles over de Romeinen! Vanaf zaterdag 28 april is deze gloednieuwe ruimte geopend voor jong en oud.

Ga mee op ontdekkingstocht in ons Archeolab! Bouw een brug zoals de Romeinen dat deden en schiet met de katapult. Ontwerp een muurschildering voor een Romeinse villa en bouw een Romeinse stad. 

In het Archeolab worden interactieve opdrachten gecombineerd met originele museumobjecten uit de collectie Romeinse archeologie. 

Het Archeolab is onderdeel van de nieuwe educatieve presentatie op de benedenverdieping van het museum. Ook de ArcheoHotspot, nu al te bezoeken, wordt onderdeel van het Archeolab.

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar zeker ook leuk voor volwassenen die zich weer even kind willen voelen!

Romeinenwerkplaats boog web  Romeinenwerkplaats wegen web