721T2699.jpg

random image default10

Kom in je meest koninklijke outfit naar het museum en: maak je eigen kroon, laat je schminken, luister naar mooie sprookjesachtige verhalen en kom alles te weten over de oosterse prinses Theophanu!

foto kroontje knutselen

 Kom met je opa en/of oma naar het museum en geniet van een boordevol programma voor jong en oud bij de tentoonstelling 'Nicolaas en de prinses uit het Oosten'. Gooi de heupen los tijdens een workshop buikdansen kom pepernoten bakken in het café. Er zijn ook extra rondleidingen door de tentoonstelling. Alle (klein)kinderen (t/m 18 jaar) mogen gratis naar binnen!

buikdansenProgramma

  • 13.00 uur rondleiding tentoonstelling St. Nicolaas
  • 14.00 uur buikdansshow op de galerij
  • 14.30 uur rondleiding tentoonstelling St. Nicolaas
  • 14.30 uur pepernoten bakken in de keuken van het Museumcafe
  • 14.30 uur workshop buikdans voor kinderen en volwassenen op de galerij (na de workshop voor de kinderen nog buikdansen met een sluier!)
  • 15.00 uur workshop buikdans voor kinderen en volwassenen op de galerij (na de workshop voor de kinderen nog buikdansen met een sluier!)
  • 15.30 uur rondleiding tentoonstelling St. Nicolaas
  • 15.30 uur pepernoten bakken in de keuken van het Museumcafe
  • 16.00 uur workshop buikdans voor kinderen en volwassenen op de galerij (na de workshop voor de kinderen nog buikdansen met een sluier!)

pepernotenEven pauze in het Museumcafe
In ons Museumcafé serveren we koffie / thee met appeltaart en slagroom plus een Turks likeurtje 4,95 euro. Voor de kinderen is er gratis ranja.

Bent u al eerder in het museum? Vanaf 12.00 uur kunnen kinderen zelf aan de slag met een bouwplaat van de Valkhofkapel of hun eigen tentoonstelling maken in 'Kinderconservator gezocht'. Ook is ons lab Valkhof Junior open. 

1992.07.2 webIn samenwerking met Architectuurcentrum Nijmegen organiseert Museum Het Valkhof een bijzondere tekenworkshop bij de tentoonstelling ‘Ben Luderer – Uit liefde getekend’.
Onder leiding van een architect gaat u dieper in op de kunst en de technieken van het architectonisch tekenen, waarna u zelf aan de slag gaat.

Wanneer: zondag 22 oktober, zondag 19 november of woensdag 3 januari. Start om 13.00 uur of 15.00 uur.

Kosten: 19,50 euro. Deze prijs is inclusief museumentree, koffie/thee met appelgebak + slagroom in het Museumcafé en deelname aan de workshop.

Voor Vrienden van Museum Het Valkhof is er een speciale aanbiedingsprijs: 7,50 euro p.p.

Vooraf reserveren is noodzakelijk; u kunt zich uiterlijk de donderdag voorafgaand aan de workshop aanmelden door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De deadline voor de workshop op 3 januari is donderdag 21 december tot 12:00 uur.
Wees er snel bij want er is per workshop maar plek voor 20 personen!

 

8 juli 2017 t/m 7 januari 2018

Maak je eigen tentoonstelling met ECHTE museumstukken!
Ben je tussen de 4 en 12 jaar oud en lijkt het je leuk een tentoonstelling te maken? Met echte museumstukken, die soms wel meer dan 2000 jaar oud zijn? Dan zijn we op zoek naar jou! Trek een schort aan, kies de museumstukken die jij wilt exposeren, schrijf een tekstbordje, verzin een titel en maak via een app jouw persoonlijke tentoonstellingsposter. Deze poster geven we vervolgens een mooi plekje op de officiële posterwand!

Kinderen kiezen hun favoriete museumstukken   stef verstraaten 39A3213

Jouw kunstwerk in het museum
In de ruimte waar je aan de slag kunt als kinderconservator staat ook een grote tekentafel. Hier kun je je eigen kunstwerk maken, inlijsten en vervolgens ophangen. Jouw kunstwerk wordt dan toegevoegd aan de kinderkunstcollectie!

Maak zelf een kunstwerk voor de tentoonstelling  stef verstraaten 39A3256

 Op televisie
Omroep Gelderland maakte een leuk item over dit project: http://gld.nl/nTA7

 

poster-valkhofjunior-webformaatIn dit kleurrijke lab ontdek je alles over de Romeinse tijd en de middeleeuwen.

In deze moderne variant van een middeleeuws scriptorium en een Romeinse werkplaats ga je zelf aan de slag met echte museumobjecten. Onderzoek bijvoorbeeld het skelet van een Romeins paard of een middeleeuwse pispot.  Weet jij de weg te vinden op de Peutingerkaart, een echte Romeinse wegenkaart? Werk mee aan het ontwerp van een Romeinse muurschildering! Bestudeer de middeleeuwse miniaturen van de gebroeders Van Limburg en ontcijfer de wereldberoemde kalenderplaten.

Speciaal voor kinderen van 7-12 jaar
Tijden: elke zondag van 13.00-17.00 uur, ook in de vakanties
Kosten: gratis (op vertoon van museumticket)

Dagelijks open in de Herfstvakantie 2017, behalve op 17, 19 en 24 oktober.