op de fotoKom in je mooiste koninklijke kleren naar het museum en doe mee!

Deze prinsessendagen worden georganiseerd bij de familietentoonstelling ‘Nicolaas en de prinses uit het Oosten’ die tot en met 7 januari in het Nijmeegse museum te zien is. Op deze dagen zijn er doorlopend verschillende activiteiten.

Ontmoet de oosterse prinses Theophanu: ga samen op de foto met haar. Je kunt je eigen gouden kroon versieren met schitterende edelstenen, zodat je ook thuis nog prins of prinses bent.

Heb je alle personages uit het verhaal van de prinses uit het Oosten ontmoet en houd je van knutselen? Maak onder begeleiding van de museumdocent in deze workshop een eigen mobile, met de versierde hoofdpersonen uit het verhaal.

Wil je er extra feestelijk – of bijzonder – uitzien? Kom naar een echte schminker en laat je omtoveren tot een prinses, draak of ridder!

schminken web    maak je mobile  kroontje maken web

Op 17 december en op 7 januari is er ’s middags een speciale theatervoorstelling om 13.30, 15.00 en 16.00 uur. Vlakbij het museum staat een heel oud en bijzonder gebouw, de Nicolaaskapel. De kapel werd bijna 1000 jaar geleden gebouwd voor prinses Theophanu. Ga je mee met Marius? Hij gaat op onderzoek en neemt je mee naar het verdwenen paleis van prinses Theophanu.