_X6G4355.jpg

De carnavals- en voorjaarsvakanties staan weer voor de deur! Kinderen kunnen bij ons op onderzoek in Valkhof Junior. In dit kleurrijke lab ontdekken ze alles over de Romeinse tijd en de middeleeuwen en gaan ze aan de slag met echte museumobjecten. Onderzoek bijvoorbeeld het skelet van een Romeins paard of een middeleeuwse pispot.  Weten ze de weg te vinden op de Peutingerkaart, een echte Romeinse wegenkaart? Werk mee aan het ontwerp van een Romeinse muurschildering! Bestudeer de middeleeuwse miniaturen van de gebroeders Van Limburg en ontcijfer de wereldberoemde kalenderplaten.

Speciaal voor kinderen van 7-12 jaar

Scriptorium vergrootglas  Romeins paard

Kinderrondleidingen ter afscheid van Valkhof Junior
Het leukste kinderlab van Nijmegen gaat per eind februari stoppen! Grijp je kans en kom nog een laatste keer puzzelen en proefjes doen in Valkhof Junior. En wil je nog net iets meer weten over het paard uit de gracht van het Romeinse legerkamp, de munten van keizer Trajanus, die 500 jaar oude pispot of dat Romeinse behang? Ga dan mee met onze rondleider. Hij vertelt je alles over de onderwerpen van Valkhof Junior!

Wanneer: woensdag 14 februari, zondag 18 februari, woensdag 21 februari en zondag 25 februari
Tijden: 15.00-15.45 uur
Kosten: museumticket
Maximaal 20 kinderen per keer

Openingstijden Valkhof Junior

• In de carnavalsvakantie - 10 t/m 18 februari - is Valkhof Junior dagelijks (behalve op maandag, dan is het museum gesloten) open van 13 tot 17 uur.
  • In de voorjaarsvakantie - 19 februari t/m 25 februari - is Valkhof Junior op woensdag 21 februari, zaterdag 24 februari en zondag 25 februari open van 13 tot 17 uur.

Kosten: gratis (op vertoon van museumticket)

Valkhof Junior wordt opgevolgd door een superleuke nieuwe ruimte: ArcheoLab! Binnenkort volgt meer informatie!