_X6G4355.jpg

random image default10

Museum Het Valkhof draagt met een indrukwekkende collectie het verhaal van ruim 5000 jaar geschiedenis uit. We willen aan een zo breed en divers mogelijk publiek laten zien hoe kunst en cultuur ons wereldbeeld kleuren. Met het heden als vertrekpunt onderzoeken we thema’s die ons als individu en als collectief vormen en inspireren. Een enthousiast team van circa 30 vaste medewerkers en 100 vrijwilligers en freelancers maakt jaarlijks een aansprekend programma voor alle generaties. ‘De gebroeders Van Limburg’, ‘High Tech Romeinen' en ‘Herculaneum’ zijn enkele succesvolle voorbeelden uit het verleden. We bereiden nu onder meer de tentoonstelling ‘Ik, Maria van Gelre’ voor.

Museum Het Valkhof is gevestigd in een spraakmakend gebouw, een ontwerp van Ben van Berkel, aan het Valkhofpark; het historische hart van Nijmegen. Museum Het Valkhof voelt zich verbonden met de stad Nijmegen en de samenleving, is samenwerkingsgericht en zoekt het experiment in publieksbenadering en presentatievormen.

In het Gelders Archeologisch Centrum vervult het museum bovendien bijzondere taken op het gebied van de Gelderse archeologie: het beheert er het provinciaal depot voor bodemvondsten en fungeert als informatiecentrum voor de archeologie van Gelderland.

De organisatie vernieuwt en werkt aan een toekomstbestendig, publieksgericht museum met landelijke uitstraling en internationale allure.

Voor de Financiële administratie is het museum op zoek naar een

 
 

Manager Financiële Administratie / Controller

 

16 - 20 uur per week

Functieprofiel

De Manager Financiële Administratie / Controller draagt zorg voor een efficiënte en doelmatige uitvoering van de activiteiten van de Financiële administratie, zodat de doelstellingen met betrekking tot advisering over en uitvoering van een effectief en efficiënt ingerichte en optimaal functionerende financieel administratieve organisatie, worden behaald.

De Manager Financiële Administratie / Controller ontvangt hiërarchisch leiding van het Hoofd bedrijfsvoering en geeft functioneel leiding aan de 2 medewerkers van de afdeling Financiële administratie.

Tot je taken behoren:

 • Het coördineren van een doelmatig ingerichte afdeling naar processen, systemen en procedures;
 • Het functioneel aansturen en evalueren van de prestaties en daartoe begeleiden, stimuleren, motiveren en coachen van de medewerkers van de financiële administratie (2 medewerkers);
 • Opstellen en invoeren van (meer)jaren beleid voor de Financiële administratie (incl. salarisadministratie);
 • Uitvoeren van het relevante beleid o.a. door analyseren van, adviseren over, faciliteren en mede uitvoeren van de gewenste inrichting van de administratieve organisatie, processen en procedures, verzamelen en verwerken van gegevens, signaleren van inconsistenties, verrichten van controles en correctiewerkzaamheden;
 • Opleveren van management rapportages en liquiditeitsbewaking en adviseren van het management;
 • Ontwikkelen van, adviseren over en (doen) uitvoeren van risicomanagement;
 • Adviseren over en uitvoeren van fiscale zaken;
 • Zorgdragen voor een optimale inrichting van de organisatie met een planning & control-cyclus, en de vastlegging en verdere ontwikkeling van procedures, processen, normen en kwaliteitseisen;
 • Opstellen van en adviseren over jaarbegrotingen- en plannen en meerjarenramingen als financiële vertaling van de activiteiten/jaarplannen van de organisatie, evalueren en zo nodig bijsturen;
 • Controleren en analyseren van de - door de Financiële administratie  aangeleverde – gegevens, opstellen van financiële rapportages, signaleren van en adviseren over afwijkingen;
 • Beheren van de verzekeringsportefeuille en de portefeuille rondom subsidieaanvragen.

Wie ben je:

 •       Jehebt een afgeronde opleiding op HBO (+) niveau bij voorkeur op bedrijfseconomisch gebied;
 •       Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een gelijkwaardige leidinggevende functie;
 •       Je bent analytisch en cijfermatig sterk en je weet dat te vertalen voor je interne en externe klanten;
 •       Je hebt ervaring in projectmatig werken en je hebt kennis en ervaring met organisatie/werkveld specifieke softwarepakketten (kennis van Exact Online is een pré);
 •       Je bent resultaatgericht, omgevingsbewust en communicatief sterk;
 •       Affiniteit met de cultuursector is een pré;
 •      Je beheerst de Nederlandse taal mondeling als schriftelijk.

Overige

De functie wordt gewaardeerd volgens functiegroep 12 van de museum cao, maximaal € 4.975,00 bruto per maand o.b.v. een 36-urige werkweek. Overige arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering, ontvang je volgens de museum cao. De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor de duur van één jaar, met de intentie tot omzetting in een vast dienstverband.

Voor inhoudelijk vragen over de functie kun je terecht bij de heer B. Weggemans, Hoofd bedrijfsvoering, via telefoonnummer 06 12 40 44 13.

Je sollicitatie kun je vóór 9 oktober 2018 richten aan Museum Het Valkhof, t.a.v. mevrouw A.C. van Nassau, HR manager, via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het eerste gesprek vindt plaats op 16 oktober a.s., het tweede gesprek op 23 oktober a.s.

Deze vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern uitgezet. Interne kandidaten genieten de voorkeur bij gelijke geschiktheid.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Na een korte zomerbreak is verhaal op zaal weer terug.

verhaal op zaal1

Deze keer met kunsthistoricus Marja Begheyn. Marja nam het publiek mee om Nijmeegse oude kunst te bekijken. De rondleiding begon met een kleed van het schippersgilde uit de 15e eeuw, een echte eyecatcher in de zaal. Dat het kleed er na honderden jaren nog zo goed uit ziet is te danken aan de restauraties en de manier waarop het bewaard is gebleven. Marja vertelde de bezoekers wat de betekenis is an de afbeeldingen en letters en dat het kleed vroeger kleurrijker was. Het was vrijwel volledig geborduurd, in die tijd een heel kostbaar werk!

De rondleiding ging verder met een aantal kleine werken waaronder het Nijmeegs uiltje en de zilveren huwelijksbeker om vervolgens uit te komen bij schilderijen uit de 17e eeuw. Het bovenaanzicht van Nijmegen in de 17e eeuw hangt prominent in de zaal en Marja weet precies te vertellen waar de belangrijke gebouwen stonden en hoe de stad zich ontwikkelde in die tijd. Het volgende schilderij is Vrede tussen Frankrijk en Spanje van de Franse hofschilder Henri Gascar. De bezoekers vragen zich af hoe zo’n groot gezelschap vastgelegd kan worden. Hebben ze al die tijd geposeerd? Nee hoor, er werden portretten gemaakt van de belangrijkste mensen deze werden later in het schilderij verwerkt.

Vervolgens laat Marja een aantal mooie prenten en tekeningen zien waar men norverhaal op zaal2maal, omdat ze in lades liggen, snel overheen kijkt. Het zijn zichten op Nijmegen en tekeningen van Jan Toorop. Zelfs met de kleinste details op de tekeningen weet Marja het publiek te boeien en na een warm applaus neemt ze afscheid.

Heb je het gemist en wil je de volgende keer meedoen? Kom dan elke eerste woensdagmiddag van de maand naar Museum Het Valkhof en laat je verrassen door de verhalen die achter de schermen van het museum gebeuren.

De volgende keer tijdens ‘Verhaal op zaal’ –  3 oktober 2018: Annelies Koster, hoofd van het Gelders Archeologisch Centrum vertelt over het grafveld van Noviomagus en de rijke graven van de stedelijke elite.

Iedere eerste woensdag van de maand kun je ’s middags samen met onze conservatoren en restauratoren op ontdekkingstocht door de collectie. Zij kennen de museumobjecten als geen ander en vertellen je daar graag over!

De rondleidingen starten om 15.00 uur bij de receptie en zijn gratis op vertoon van een museumticket. Aanmelden is niet nodig. Er is plaats voor maximaal 20 personen.

In verband met de opbouw van de tentoonstelling 'Ik, Maria van Gelre', zijn de bovenzalen van Museum Het Valkhof vanaf 18 september tot en met 13 oktober 2018 beperkt open. Een groot deel van de collectie Romeinse bodemvondsten en de collectie oude kunst is wel te zien.

LisanneDeze keer tijdens verhaal op zaal nam technische kunsthistorica Lisanne van der Heuvel ons mee in haar onderzoek naar een oud drieluik – toegeschreven aan Pieter (I) Coecke van Aelst, 1520. Lisanne liet zien en vertelde precies wat er mis is aan het schilderij. Het is bijzonder dat je zo dichtbij bij een fragile schilderij mag komen, zo dichtbij dat je het schilderij bijna kan aanraken. Nog bijzonderder maakt het dat je het schilderij ziet voordat het wordt gerestaureerd.

Lisanne’s enthousiasme over haar vak nam het gehele publiek mee in de wereld van een kunsthistorica. Ze legde uit hoe je kan vaststellen van wie een schilderij zonder signatuur is en vertelde hoe infrarood-, X-ray- en UV-foto’s een restaurator helpen bij het opknappen van een schilderij.

IMG 0801Het was dus een erg interessante en leerzame middag in het museum. Heb je het gemist en wil je de volgende keer meedoen? Kom dan elke eerste woensdagmiddag van de maand naar Museum Het Valkhof en laat je verrassen door de verhalen die achter de schermen van het museum gebeuren.

De volgende keer tijdens ‘Verhaal op zaal’ – 4 juli 2018
Restaurator Maren Romen vertelt vanuit haar vakgebied over een aantal bijzondere collectiestukken. Maren Romen is vaste restaurator van Museum Het Valkhof. Haar werk is zeer divers, zowel inhoudelijk als qua type objecten waar ze mee werkt. Maren neemt je graag mee in haar fascinerende wereld.

Klik hier voor de gehele programmering van ‘Verhaal op zaal’

Iedere eerste woensdag van de maand kun je ’s middags samen met onze conservatoren en restauratoren op ontdekkingstocht door de collectie. Zij kennen de museumobjecten als geen ander en vertellen je daar graag over!
De rondleidingen starten om 15.00 uur bij de receptie en zijn gratis op vertoon van een museumticket. Aanmelden is niet nodig. Er is plaats voor maximaal 20 personen.

Op vrijdag 29 juni vindt van 13-17 uur  in ons museum het symposium ‘Art and Science’ plaats, georganiseerd door het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour in samenwerking met Museum Het Valkhof.

Lees hier meer over het symposium en aanmelden: www.ru.nl/donders/agenda/agenda/symposia/@1162659/symposium-art-science

Welkom bij Museum Het Valkhof

Museum Het Valkhof
Radboud Universiteit