noord-zijde.jpg

Provinciaal Depot voor Bodemvondsten van Gelderland vanaf 1 juni a.s. weer beschikbaar

29 mei 2020

Het Gelders Archeologische Centrum/Museum G.M. Kam, onderdeel van Museum Het Valkhof, sloot op 24 maart zijn deuren vanwege de maatregelen omtrent het COVID-19 virus. Ter voorbereiding op de toekomstige verbouwing en renovatie van het gebouw blijft Museum G.M. Kam gesloten. Naar verwachting heropent Museum G.M. Kam in mei 2022 na afronding van de verbouwing.

Bij het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten van Gelderland pakken we vanaf 1 juni aanstaande de dienstverlening in beperkte omvang weer op. In de periode van de verbouwing van het Gelders Archeologische Centrum/Museum G.M. Kam is het depot gehuisvest in Wijchen, Bijsterhuizen. We houden bij het depot rekening met de maatregelen van het RIVM.

Wilt u vondsten aanleveren? Omdat we ons aan de maatregelen van het RIVM houden, vragen we u vooraf te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar een bij u bekende contactpersoon. De dienstverlening van het depot blijft momenteel beperkt. Zo stellen we voorlopig de collectie nog niet ter beschikking voor onderzoek en bruikleen.

Museum Het Valkhof opent zijn deuren 21 juni met drie nieuwe tentoonstellingen, waaronder Geel als citroen, rood als tomaat. Klik hier voor meer informatie op onze tentoonstellingwebsite.

Museum Het Valkhof opent 21 juni de deuren weer met de kleurrijke en feel-good tentoonstelling Geel als citroen, rood als tomaat. Deze tentoonstelling is een tweede in de serie Vliegende Hollanders, Gelderse toptalenten, waarin telkens twee balancing dualities voor het voetlicht worden gebracht. In deze zinnenprikkelende tentoonstelling worden de Gelderse meubel- en productontwerper Ineke Hans (1966) en beeldend kunstenaar Erik Mattijssen (1957) door het museum uitgedaagd om samen een bijzondere opdracht aan te gaan: stel een tentoonstelling samen waarin je duidelijk zichtbaar reageert op elkaars werk. Lees meer over de tentoonstelling op onze tentoonstellingwebsite.

De heropening

Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor 21 juni zodat een veilig en verantwoord bezoek mogelijk is. We houden je via de tentoonstellingwebsite op de hoogte van de maatregelen voor de heropening. Het is nog niet mogelijk om online tickets te boeken. In de tussentijd kun je gelukkig nog steeds genieten van ons online aanbod onder Valkhof voor thuis! Met online rondleidingen, webserie Vondst, vinder, vindplaats,  interactieve opdrachten, literaire tour TaalKunst en livestreams kun je thuis toch onze 5.000 jaar oude collectie bewonderen. Kijk, luister of knutsel mee vanaf je bank, eettafel of tuin. Vind de gehele thuisprogrammering op de pagina Valkhof voor thuis

Vanaf vandaag, dinsdag 24 maart, sluit het Gelders Archeologische Centrum/Museum G.M. Kam onderdeel van Museum Het Valkhof tijdelijk zijn deuren om invulling te geven aan de landelijke maatregelen in de aanpak van het corona-virus.

Het is vanaf vandaag niet meer mogelijk om een bezoek te brengen aan het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten van Gelderland.

Uiteraard begrijpen wij dat de sluiting van het depot een impact heeft op de reguliere werkzaamheden, zoals fysiek aanleveren van vondsten en analoge documentatie en het bruikleenverkeer.

Het depotteam zal u proberen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Wij werken vanuit huis en zijn bereikbaar.

Vooralsnog kunt u bij het PDB terecht voor het
• beoordelen van digitale projectdocumentatie aangeleverd bij het digitale loket Archeodepot.nl;
• beoordelen van conserveringsverslagen;
• beoordelen van deselectie adviezen;
• ontvangen van PvE´s;
• afhandelen van Informatieverzoeken.

Conserveringsverslagen, deselectie voorstellen/evaluatierapporten en PvE’s kunt u sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Museum Het Valkhof houdt nauwlettend de berichtgeving van de Rijksoverheid en het RIVM in de gaten. Indien er meer bekendheid komt over het openstellen van het depot, dan stellen wij u hiervan onmiddellijk op de hoogte.

Update coronamaatregelen 22-04-'20

In lijn met het landelijke beleid en de Nederlandse Museumvereniging met betrekking tot het coronavirus sluit Museum Het Valkhof de deuren vooralsnog tot en met 19 mei 2020. De veiligheid van bezoekers, vrijwilligers en medewerkers van ons museum staat voorop. Meer informatie en de gevolgen voor geplande evenementen en de programmering vindt u op https://tentoonstellingen.museumhetvalkhof.nl/zien-en-doen/nieuws/. We hopen iedereen snel weer van harte welkom te kunnen heten in het museum. Blijf gezond!

Alle recente persberichten van Museum Het Valkhof vindt u op onze tentoonstellingwebsite: https://tentoonstellingen.museumhetvalkhof.nl/zien-en-doen/nieuws/

Museum Het Valkhof