DSC_0905a.jpg

Tijdens het Nijmeegs Geschiedeniscafe van 15 maart kijken we bijna letterlijk rond in het Nijmegen van het verleden. Aan de hand van een stadspanorama uit 1806 en vergeten kaarten. Op het programma staan korte lezingen en een prikkelende column. En natuurlijk is er alle gelegenheid om ‘historische nieuwtjes’ uit te wisselen.

Het Geschiedeniscafé vindt plaats in het Museumcafé van Museum Het Valkhof.
De toegang is gratis.

Programma | 15 maart 2019 | 17.00 - 19.00 uur

• Het Nijmeegsch Rondgezicht - Billy Gunterman
    Vanaf 24 maart aanstaande presenteert de Bastei het oudste stadspanorama van Nederland. Het Nijmeegsch Rondgezicht van Derk Anthony van de Wart uit 1806 is honderd maal uitvergroot en toont de benauwde vestingstad Nijmegen te midden van het grootse en weidse rivierlandschap.

• De zeepkist
    Deel uw historische nieuwtjes in 1 minuut.

• De column - Jan Roelofs

• Nijmeegse oudheden in kaart gebracht - Louis Swinkels
    In de negentiende eeuw tekenden Caspar Reuvens en de Nijmeegse apotheker Theo Abeleven voor het eerst Nijmeegse bodemvondsten in op topografische kaarten. Wat is de betekenis van deze bijzondere maar vergeten geraakte documenten?

Kijk voor meer informatie over het GeschiedenisCafé Nijmegen op: www.geschiedeniscafenijmegen.nl

De muzikale begeleiding is in handen van Pieter Geijsberts.