DSC_0905a.jpg

Jan van Laarhoven, directeur a.i. schreef een speciale nieuwsbrief over de situatie in Museum Het Valkhof.
U vindt de nieuwsbrief hier

Jan van Laarhoven, directeur a.i. over de situatie in Museum Het Valkhof

De pers heeft er uitgebreid over geschreven: eind 2016 belandde ons museum in een bestuurscrisis. De plannen voor een herinrichting kwamen stil te liggen omdat er onvoldoende geld was en de gemeente Nijmegen schortte de subsidie op en eiste onderzoek naar de visie, de financiën en de focus van het museum. Nu de onderzoeksrapporten onlangs zijn verschenen, is onze directeur a.i. Jan van Laarhoven er eens goed voor gaan zitten en heeft hij deze extra nieuwsbrief geschreven met achtergrond-informatie.

De rode draad in zijn verhaal is dat Museum Het Valkhof zich moet optrekken aan de vele jaren dat het als museum zeer goed presteerde. Hij roept politieke besluitvormers op om zich niet te zeer blind te staren op de nare gebeurtenissen waardoor het museum vorig jaar in een crisis geraakte, maar vooral de aandacht te richten op de ook buiten Nederland zeer hoog gewaardeerde provinciale collectie Romeinse archeologie, de collectie die verbonden is met Nijmegen en Het Valkhof en op de mogelijkheden om in dit museum een tentoonstellingsprogramma te realiseren dat -ook in de toekomst- weer vele bezoekers naar de oudste stad van Nederland kan trekken. Wij hopen u dan ook dat binnenkort weer in ons museum te mogen verwelkomen om van al dat moois te genieten.