noord-zijde.jpg

Op maandag 3 juli om 20.00 uur vindt er in Museum Het Valkhof een debat plaats over de toekomst van dit museum. In het najaar van 2017 presenteert Museum Het Valkhof het ondernemingsplan voor de komende jaren. Onderdeel van dat plan is een nieuwe visie op de taken en mogelijkheden van het museum. Het museum gaat hierover graag met het publiek in debat. Onder leiding van Ad ’s-Gravesande, oud journalist en deskundige op het gebied van media en cultuur, komen onder andere de volgende onderwerpen ter sprake:

• Is Museum Het Valkhof alleen een museum voor de stad of moeten de ambities verder reiken?
  • En als de ambities verder reiken, moet het museum het verleden van de stad dan volledig loslaten of moet er juist sterk ingezet worden op dat verleden.
  • Wat wordt de rol van de hedendaagse kunst in Museum Het Valkhof?
  • Welke rol moet Museum Het Valkhof krijgen in relatie tot citymarketing en toeristische ontwikkelingen in de provincie.

Over deze en andere onderwerpen is een aantal sprekers uitgenodigd om een stelling te poneren en toe te lichten. Daarna start de discussie, waaraan u ook deel kunt nemen. De uitkomsten van deze discussie neemt de directie mee in het nieuwe ondernemingsplan dat op 15 september aan de provincie en de gemeente wordt aangeboden.Discussieert u mee? De inloop start om 19.30 uur. Het debat is vrij toegankelijk, er wordt gezorgd voor een drankje en muzikale omlijsting.