_X6G4355.jpg

Sinds half november is de Raad van Toezicht van Museum Het Valkhof weer op sterkte. Begin 2017 gaf de zittende Raad van Toezicht aan te willen plaatsmaken voor een nieuwe Raad, nadat Museum Het Valkhof eind 2016 in een bestuurscrisis was terechtgekomen. Op 15 mei 2017, na het verschijnen van twee onderzoeksrapporten van het museum, werden drie nieuwe Raad van Toezichtleden benoemd. Dat waren Mevrouw Adelheid Ponsioen en de heren Wilbert Gitmans en Hans van Schaijk. De heer Van Schaijk gaf bij zijn aantreden al aan dat hij de functie door persoonlijke omstandigheden niet langer dan tot uiterlijk half september kon vervullen. In zijn plaats trad toen  oud-burgemeester Gerd Prick van Groesbeek toe tot de Raad. Deze drie leden hebben in oktober via een open procedure gezocht naar uitbreiding tot het gewenste aantal van vijf leden. Half november zijn deze benoemd. Met  de heren Jan Westendorp en Roland Wanders is de Raad van Toezicht van Museum Het Valkhof nu volledig op sterkte. De nieuwe leden hebben grote ervaring met besturen en toezicht in culturele organisaties.