DSC_0905a.jpg

25 Topstukken uit de collectie van het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten nu op Collectie Gelderland te zien!

Wat heeft een smid uit de klokbekertijd achtergelaten, welk gereedschap gebruikte een Bataafse veearts, wat is een pisglas en wat vertelt ons een graafplaat van de familie Pieck? Antwoord hierop geven 25 nieuwe verhalen, die Museum Het Valkhof aan de website www.collectiegelderland.nl heeft toegevoegd.  Ze worden verteld aan de hand van archeologische topstukken uit de collectie van het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten van Gelderland. De publieksvriendelijke teksten zijn geschreven door Evert van Ginkel. Wie de topstukken in het origineel wil bekijken heeft de kans om dit in Museum het Valkhof te doen.