Vanaf 16 maart 2019 start een nieuw onderzoek in het ArcheoLab: de opgegraven beerputten van de Piersonstraat. In deze Nijmeegse straat, de vroegere Zwanengas, zijn tal van beerputten (afvalkuilen) gevonden. De beerputten dateren 1750 tot ongeveer 1920. Restanten uit deze beerputten zijn klaar voor verder onderzoek. En hier kun jij bij helpen!

Binnenkort is het mogelijk voor bezoekers van de ArcheoHotspot om bijzondere vondsten te ontdekken uit de beerput. Zo kom je meer te weten over de rijke geschiedenis van de Piersonstraat. De vondsten uit de beerput zijn schoongemaakt en voorgesorteerd. Onder leiding van een museumdocent ga je zelf aan de slag en speur en puzzel je mee aan deze uitdaging, want hoeveel verschillende materialen herken jij? En hoe compleet krijg jij jouw oude vondst? Dit word ter plekke pas duidelijk aan de tafel van de ArcheoHotspot.

De ArcheoHotspot is geopend van dinsdag t/m zondag van 12.00-16.00 uur. Wil je er zeker van zijn dat er een museumdocent aanwezig is? Neem dan contact op met 024-2402247 voor de actuele openingstijden.
Let op! Wegens verbouwing is de ArcheoHotspot 12 t/m 15 maart gesloten.

Meer informatie over dit project is te vinden op de website van de AWN.