noord-zijde.jpg

In de zomer van 2019 heeft Museum Het Valkhof onder de noemer Vliegende Hollanders, Gelderse toptalenten, twee uitzonderlijke talenten bij elkaar gebracht. Knust en Brusse: twee internationale grootheden, twee generaties, twee tegenovergestelde wereldbeelden, maar gelukkig ook met één gedeelde passie, het produceren van grafiek.

Dit heeft geleid tot een special edition publicatie met het werk van Mark Brusse, gedrukt in het museum op de Riso (de hedendaagse stencilmachine) van Knust. Een samenwerking tussen twee Gelderse toptalenten die elkaar hebben weten te versterken.

Vanaf begin september:
Publicatie Mark Brusse - sometimes I WONDER

De Publicatie van Mark Brusse bestaat uit 80 pagina’s, 5 katernen en neemt u mee door zijn leven en oeuvre. Twee katernen in het boek, met afbeeldingen van grafisch werk van Brusse, zijn in een oplage van 150 gedrukt op de Riso machine van Knust. Voor de inktafdruk op de voorzijde is gebruikgemaakt van een stempelkussen uit de jaren vijftig, gevonden in een tweedehands winkel in Nijmegen.

Het boek is collector’s item voor liefhebbers van Mark én van Knust. De publicatie ligt vanaf 5 september 2019 in de museumwinkel van het museum.

Museum Het Valkhof