_X6G4355.jpg

LisanneDeze keer tijdens verhaal op zaal nam technische kunsthistorica Lisanne van der Heuvel ons mee in haar onderzoek naar een oud drieluik – toegeschreven aan Pieter (I) Coecke van Aelst, 1520. Lisanne liet zien en vertelde precies wat er mis is aan het schilderij. Het is bijzonder dat je zo dichtbij bij een fragile schilderij mag komen, zo dichtbij dat je het schilderij bijna kan aanraken. Nog bijzonderder maakt het dat je het schilderij ziet voordat het wordt gerestaureerd.

Lisanne’s enthousiasme over haar vak nam het gehele publiek mee in de wereld van een kunsthistorica. Ze legde uit hoe je kan vaststellen van wie een schilderij zonder signatuur is en vertelde hoe infrarood-, X-ray- en UV-foto’s een restaurator helpen bij het opknappen van een schilderij.

IMG 0801Het was dus een erg interessante en leerzame middag in het museum. Heb je het gemist en wil je de volgende keer meedoen? Kom dan elke eerste woensdagmiddag van de maand naar Museum Het Valkhof en laat je verrassen door de verhalen die achter de schermen van het museum gebeuren.

De volgende keer tijdens ‘Verhaal op zaal’ – 4 juli 2018
Restaurator Maren Romen vertelt vanuit haar vakgebied over een aantal bijzondere collectiestukken. Maren Romen is vaste restaurator van Museum Het Valkhof. Haar werk is zeer divers, zowel inhoudelijk als qua type objecten waar ze mee werkt. Maren neemt je graag mee in haar fascinerende wereld.

Klik hier voor de gehele programmering van ‘Verhaal op zaal’

Iedere eerste woensdag van de maand kun je ’s middags samen met onze conservatoren en restauratoren op ontdekkingstocht door de collectie. Zij kennen de museumobjecten als geen ander en vertellen je daar graag over!
De rondleidingen starten om 15.00 uur bij de receptie en zijn gratis op vertoon van een museumticket. Aanmelden is niet nodig. Er is plaats voor maximaal 20 personen.