Museum Het Valkhof draagt met een indrukwekkende collectie het verhaal van ruim 5000 jaar geschiedenis uit. We willen aan een zo breed en divers mogelijk publiek laten zien hoe kunst en cultuur ons wereldbeeld kleuren. Met het heden als vertrekpunt onderzoeken we thema’s die ons als individu en als collectief vormen en inspireren. Een enthousiast team van circa 30 vaste medewerkers en 100 vrijwilligers en freelancers maakt jaarlijks een aansprekend programma voor alle generaties. ‘De gebroeders Van Limburg’, ‘High Tech Romeinen' en ‘Herculaneum’ zijn enkele succesvolle voorbeelden uit het verleden. We bereiden nu onder meer de tentoonstelling ‘Ik, Maria van Gelre’ voor.

Museum Het Valkhof is gevestigd in een spraakmakend gebouw, een ontwerp van Ben van Berkel, aan het Valkhofpark; het historische hart van Nijmegen. Museum Het Valkhof voelt zich verbonden met de stad Nijmegen en de samenleving, is samenwerkingsgericht en zoekt het experiment in publieksbenadering en presentatievormen.

In het Gelders Archeologisch Centrum vervult het museum bovendien bijzondere taken op het gebied van de Gelderse archeologie: het beheert er het provinciaal depot voor bodemvondsten en fungeert als informatiecentrum voor de archeologie van Gelderland.

De organisatie vernieuwt en werkt aan een toekomstbestendig, publieksgericht museum met landelijke uitstraling en internationale allure.

Voor de Financiële administratie is het museum op zoek naar een

Manager Financiële Administratie / Controller

16 - 20 uur per week

Functieprofiel

De Manager Financiële Administratie / Controller draagt zorg voor een efficiënte en doelmatige uitvoering van de activiteiten van de Financiële administratie, zodat de doelstellingen met betrekking tot advisering over en uitvoering van een effectief en efficiënt ingerichte en optimaal functionerende financieel administratieve organisatie, worden behaald.

De Manager Financiële Administratie / Controller ontvangt hiërarchisch leiding van het Hoofd bedrijfsvoering en geeft functioneel leiding aan de 2 medewerkers van de afdeling Financiële administratie.

Tot je taken behoren:

• Het coördineren van een doelmatig ingerichte afdeling naar processen, systemen en procedures;
  • Het functioneel aansturen en evalueren van de prestaties en daartoe begeleiden, stimuleren, motiveren en coachen van de medewerkers van de financiële administratie (2 medewerkers);
  • Opstellen en invoeren van (meer)jaren beleid voor de Financiële administratie (incl. salarisadministratie);
  • Uitvoeren van het relevante beleid o.a. door analyseren van, adviseren over, faciliteren en mede uitvoeren van de gewenste inrichting van de administratieve organisatie, processen en procedures, verzamelen en verwerken van gegevens, signaleren van inconsistenties, verrichten van controles en correctiewerkzaamheden;
  • Opleveren van management rapportages en liquiditeitsbewaking en adviseren van het management;
  • Ontwikkelen van, adviseren over en (doen) uitvoeren van risicomanagement;
  • Adviseren over en uitvoeren van fiscale zaken;
  • Zorgdragen voor een optimale inrichting van de organisatie met een planning & control-cyclus, en de vastlegging en verdere ontwikkeling van procedures, processen, normen en kwaliteitseisen;
  • Opstellen van en adviseren over jaarbegrotingen- en plannen en meerjarenramingen als financiële vertaling van de activiteiten/jaarplannen van de organisatie, evalueren en zo nodig bijsturen;
  • Controleren en analyseren van de - door de Financiële administratie  aangeleverde – gegevens, opstellen van financiële rapportages, signaleren van en adviseren over afwijkingen;
  • Beheren van de verzekeringsportefeuille en de portefeuille rondom subsidieaanvragen.

Wie ben je:

•       Jehebt een afgeronde opleiding op HBO (+) niveau bij voorkeur op bedrijfseconomisch gebied;
  •       Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een gelijkwaardige leidinggevende functie;
  •       Je bent analytisch en cijfermatig sterk en je weet dat te vertalen voor je interne en externe klanten;
  •       Je hebt ervaring in projectmatig werken en je hebt kennis en ervaring met organisatie/werkveld specifieke softwarepakketten (kennis van Exact Online is een pré);
  •       Je bent resultaatgericht, omgevingsbewust en communicatief sterk;
  •       Affiniteit met de cultuursector is een pré;
  •      Je beheerst de Nederlandse taal mondeling als schriftelijk.

Overige

De functie wordt gewaardeerd volgens functiegroep 12 van de museum cao, maximaal € 4.975,00 bruto per maand o.b.v. een 36-urige werkweek. Overige arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering, ontvang je volgens de museum cao. De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor de duur van één jaar, met de intentie tot omzetting in een vast dienstverband.

Voor inhoudelijk vragen over de functie kun je terecht bij de heer B. Weggemans, Hoofd bedrijfsvoering, via telefoonnummer 06 12 40 44 13.

Je sollicitatie kun je vóór 9 oktober 2018 richten aan Museum Het Valkhof, t.a.v. mevrouw A.C. van Nassau, HR manager, via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het eerste gesprek vindt plaats op 16 oktober a.s., het tweede gesprek op 23 oktober a.s.

Deze vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern uitgezet. Interne kandidaten genieten de voorkeur bij gelijke geschiktheid.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Welkom bij Museum Het Valkhof

Museum Het Valkhof