_X6G4355.jpg

Het eerste Kunstcafé van 2019 belooft weer bijzonder te worden. We gaan de avond van start met kunsthandelaar en kunstkenner Jan Six. Hij wordt geïnterviewd over de twee opzienbarende Rembrandtontdekkingen die hij heeft gedaan. Six kan als geen ander vertellen hoe het is om bezeten te zijn van oude meesters en Rembrandt in het bijzonder. Zijn boek Rembrandts portret van een jongeman komt uitvoerig ter sprake.

Na de pauze spreekt prof. dr. Jan Keunen, oogarts en opleider aan het Radboudumc. Hij initieerde masterclasses voor studenten geneeskunde waarbij zij samenwerken met kunstenaars. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat kunstobservatie en patroonherkenning de diagnostische vaardigheden van artsen significant verbetert.

Verder vertelt museumdirecteur Hedwig Saam over haar favoriete museumobject en toont Marja Begheyn-Huisman een verrassend onbekend voorwerp uit het depot.
Tijdens ‘Uit het Hart’ staat de microfoon open voor iedereen die in één minuut iets wil vertellen over een initiatief op het gebied van kunst en cultuur in en om Nijmegen. Een afsluitend muziekstuk wordt gespeeld door gelegenheidsduo Klaske Kamstra (Jazzzangeres) en Teun Uijlen (gitaar).

De avond wordt gepresenteerd door Babette Degraeve.

Het Kunstcafé - op de galerij van Museum Het Valkhof - duurt van 17.00 tot 19.00 uur. De toegang is gratis.

Valkhof Kunstcafé
In 2019 komt er drie keer een Kunstcafé: op vrijdag 15 februari, 14 juni en 8 november. Het Valkhof Kunstcafé is een initiatief van de Vrienden van Museum Het Valkhof, in samenwerking met het museum. Het is een podium voor wat leeft in de wereld van de beeldende kunst, in en buiten Nijmegen. Muziek, drankjes en hapjes dragen verder bij aan een informele sfeer. Wie op de hoogte wil blijven van het Valkhof Kunstcafé, meldt zich aan voor de digitale nieuwsbrief van Museum Het Valkhof.