Tickets
Museum G.M. Kam

Collectie Provinciaal depot voor bodemvondsten

  1. Verzameling en bruikleen

De archeologische collectie van Archeologisch Depot Gelderland (voorheen Provinciaal Depot voor Bodemvondsten van Gelderland) omvat vele honderdduizenden scherven en fragmenten afkomstig van meer dan duizend vindplaatsen in Gelderland.

De kerncollectie wordt gevormd door de verzameling van de voormalige Rijksdienst voor het Oudheidkundig Onderzoek, tegenwoordig Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en van de Gelders Archeologische Stichting. Deze verzamelingen zijn formeel aan de provincie Gelderland in eigendom overgedragen. Jaarlijks groeit de collectie met vele duizenden objecten van recente opgravingen.

De collectie van het Archeologisch Depot Gelderland omvat een groot aantal topstukken uit alle archeologische tijdvakken. Ze zijn tentoongesteld in Valkhof Museum of als bruiklenen in andere musea te bezichtigen.

Regelmatig worden er nieuwe objecten toegevoegd aan de digitale database te zien op Collectie Gelderland of doorzoek de hele depotcollectie op Archeodepot.

Bruikleen

Valkhof Museum stimuleert bruiklenen aan organisaties en museale instellingen, om de collectie voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk te maken. Bruiklenen kunnen worden aangevraagd voor bepaalde tijd met als doel de vondsten te exposeren, te onderzoeken of te gebruiken voor educatieve doeleinden.

Informatieverzoeken, bruikleenverzoeken of aanvragen voor het raadplegen van deze collectie kunnen gericht worden aan adg@valkhofmuseum.nl.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.