721T2699.jpg

random image default10

Leeszaal bibliotheek Jan Terlouw met hans en annekeMuseum Het Valkhof beheert ter ondersteuning van zijn museale taken (beheer, behoud en onderzoek) tevens een bibliotheek. De bibliotheekcollecties omvatten ruim 44.600 titels. Het overgrote deel van het boekenbezit is inmiddels in een digitale catalogus beschreven. De bibliotheekcollecties bevinden zich op twee verschillende locaties.

De kunsthistorische bibliotheek is gehuisvest in Museum Het Valkhof in Leeszaal Jan Terlouw. Uitgangspunt van deze bibliotheekcollectie is de plaats van de Nijmeegse en Gelderse kunst- en kunstnijverheidsproductie binnen het grotere geheel van de Nederlandse en West-Europese kunstgeschiedenis. De bibliotheekcollectie beheert de kennis over de eigen kunsthistorische collecties. 

Bibliotheek

De archeologische bibliotheek is gehuisvest in Gelders Archeologisch Centrum Museum G.M. Kam. Ter ondersteuning van de werkzaamheden in dit Provinciaal Depot voor Bodemvondsten en ter documentatie van de archeologische museumcollecties worden in deze bibliotheek publicaties verzameld over archeologie in Gelderland, in de breedste zin van het woord, over de provinciaal-Romeinse archeologie (denk aan de Romeinse limes van Engeland tot in Oost-Europa), maar ook over prehistorische en middeleeuwse archeologie in Nederland en daarbuiten. Materiaalstudies vormen een belangrijk onderdeel van dit bibliotheekbezit.   

Openingstijden Museum G.M. Kam
Dinsdag: 13.00 - 17.00 uur 
024 – 240 22 65  
Museum Kamstraat 45
6522 GB Nijmegen
 
Vragen over de bibliotheekcollecties
Voor vragen over de bibliotheekcollecties van Museum Het Valkhof en Gelders Archeologisch Centrum Museum G.M. Kam kunt u mailen naar; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Museum Het Valkhof