noord-zijde.jpg

random image default10

Gelders Archeologisch Centrum Museum G.M. Kam
De boeiende historie van Gelderland heeft in de bodem een rijk archief aan informatie achter gelaten. Dit archief wordt in toenemende mate bedreigd door bouwwerkzaamheden en ontgrondingen. Door middel van archeologisch onderzoek wordt ervoor gezorgd dat die nalatenschap voor onze kinderen en toekomstige generaties behouden blijft.

Museum Het Valkhof vervult in opdracht van de provincie Gelderland de wettelijke taak de documentatie en de bodemvondsten van archeologisch onderzoek in Gelderland duurzaam te beheren in het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten en voor het publiek toegankelijk te maken in het Gelders Archeologisch Centrum Museum G.M. Kam.

KAM trajanus

Het rijksmonument Museum G.M. Kam dat door Oscar Leeuw is ontworpen, is in 1922 als Rijksmuseum G.M. Kam in gebruik genomen, in eerste instantie voor de archeologische collectie van Gerard Marius Kam. In 1987 nam de provincie Gelderland deze taak van het rijk over. Tot 1998 was het Provinciaal Museum G.M. Kam ondergebracht in het gebouw. In dat jaar fuseerde het museum met Nijmeegs Museum De Commanderie van Sint Jan en verhuisde het naar het centrum van Nijmegen. Het gebouw Museum Kam kreeg als onderdeel van Museum Het Valkhof een nieuwe bestemming als Gelders Archeologisch Centrum Museum G.M. Kam.

Het Gelders Archeologisch Centrum is niet toegankelijk voor personen die gebruik maken van een rolstoel of slecht trappen kunnen lopen.

Het Gelders Archeologisch Centrum / Museum G.M. Kam is normaliter op dinsdag van 13.00 - 17.00  uur open voor publiek, maar is i.v.m. verbouwing tijdelijk gesloten. 

 

Museum Het Valkhof