_X6G4355.jpg

random image default10

Puzzel mee bij de ArcheoHotspot of ontdek de technische snufjes van de Romeinen. Ervaar het verleden van stad en regio in de Romeinenwerkplaats en het ArcheoLab.

Romeinenwerkplaats

Kom naar ons de Romeinenwerkplaats en ontdek alles over het leven van de Romeinen! Leer een boog bouwen zonder cement, schiet met de katapult of word architect van je eigen Romeinse stad.
Ga op ontdekkingstocht en ervaar zelf de technische snufjes uit de Romeinse tijd en hoe wij deze vandaag de dag nog steeds gebruiken.

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar zeker ook leuk voor volwassenen die zich weer even kind willen voelen!

archeolab romeinse stad bouwen    archeolab katrollen

ArcheoLab

Wat gebeurt er nĂ¡ een opgraving? Als de archeologen buiten niet meer aan het werk zijn, gaan de ontdekkingen binnen verder. Opgegraven glas, aardewerk, metaal en nog veel meer wordt gesorteerd, geplakt, gedetermineerd, getekend en beschreven. In de ArcheoHotspot kan iedereen meehelpen puzzelen aan het verleden van Nijmegen. Ervaring is niet nodig: schuif aan en doe mee! Er zijn altijd vrijwilligers aan het werk die uitleg geven over waar ze mee bezig zijn.

In het ArcheoLab help je puzzelen aan het verleden van Nijmegen. Ervaring is niet nodig, schuif aan. Er zijn regelmatig museumdocenten aan het werk die uitleg geven.Wil je zeker weten of er iemand is als je komt? Neem dan van te voren contact op met de receptie van het museum.

Meer informatie? Klik hier.

Met het nieuwe ArcheoLab en de Romeinenwerkplaats wil Museum Het Valkhof jong en oud laten ervaren dat archeologie en Romeinen niet stoffig zijn en ver van ons afstaan, maar deel uitmaken van ons moderne leven. De Romeinenwerkplaats en het ArcheoLab zijn onderdeel van de nieuwe educatieve presentatie op de benedenverdieping van het museum.

Museum Het Valkhof