DSC_0905a.jpg

random image default10

Op zoek naar een gezellig, leerzaam en verrassend gezinsuitje? Kom naar Museum Het Valkhof en maak kennis met ons gebouw, de mooie collecties en tentoonstellingen, het lekkere museumcafé en diverse activiteiten voor jong en oud. Met het speciale gezinsticket kunt u extra voordelig naar binnen! Daarnaast hebben we regelmatig leuke activiteiten voor kinderen, zie daarvoor het activiteitenoverzicht op deze website.

Gloednieuw Archeolab vanaf 28 april 2018

Kom deze meivakantie als eerste naar ons nieuwe Archeolab en ontdek alles over de Romeinen! Vanaf zaterdag 28 april is deze gloednieuwe ruimte geopend voor jong en oud.

Ga mee op ontdekkingstocht in ons Archeolab! Bouw een brug zoals de Romeinen dat deden en schiet met de katapult. Ontwerp een muurschildering voor een Romeinse villa en bouw een Romeinse stad. Bekijk echte Romeinse objecten en maak een mozaïek. 

In het Archeolab worden interactieve opdrachten gecombineerd met originele museumobjecten uit de collectie Romeinse archeologie. 

Het Archeolab is onderdeel van de nieuwe educatieve presentatie op de benedenverdieping van het museum. Ook de ArcheoHotspot, nu al te bezoeken, wordt onderdeel van het Archeolab.

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar zeker ook leuk voor volwassenen die zich weer even kind willen voelen!

Romeinenwerkplaats boog web  Romeinenwerkplaats wegen web