DSC_0905a.jpg

Op zoek naar een gezellig, leerzaam en verrassend gezinsuitje? Kom naar Museum Het Valkhof en maak kennis met ons gebouw, de mooie collecties en tentoonstellingen, het lekkere museumcafé en diverse activiteiten voor jong en oud. Met het speciale gezinsticket kunt u extra voordelig naar binnen! Daarnaast hebben we regelmatig leuke activiteiten voor kinderen, zie daarvoor het activiteitenoverzicht op deze website.

Daarnaast hebben we Valkhof Junior:

poster-valkhofjunior-webformaatIn dit kleurrijke lab ontdek je alles over de Romeinse tijd en de middeleeuwen. In deze moderne variant van een middeleeuws scriptorium en een Romeinse werkplaats ga je zelf aan de slag met echte museumobjecten. Onderzoek bijvoorbeeld het skelet van een Romeins paard of een middeleeuwse pispot. Weet jij de weg te vinden op de Peutingerkaart, een echte Romeinse wegenkaart? Werk mee aan het ontwerp van een Romeinse muurschildering! Bestudeer de middeleeuwse miniaturen van de gebroeders Van Limburg en ontcijfer de wereldberoemde kalenderplaten.

Speciaal voor kinderen van 7-12 jaar
Tijden: elke zondag van 13.00-17.00 uur.
Kosten: gratis (op vertoon van museumticket)

Ook in de meeste schoolvakanties kun je Valkhof Junior bezoeken.
Tijden: alle dagen waarop het museum geopend is van 13.00-17.00 uur
Kosten: gratis (op vertoon van museumticket)

Via onderstaande artikelen kunt u onze persberichten en persfoto's downloaden, evenals het logo in diverse uitvoeringen. Ook vindt u de contactgegevens van de medewerkers van de afdeling marketing&communicatie.

Perscontacten

Persdownloads

Persberichten

Persfoto's

Meer

Op 14 september 1999 werd de nieuwbouw van Museum Het Valkhof aan het Kelfkensbos, naast het historische Valkhofpark in het hartje van Nijmegen, geopend. Sindsdien heeft het museum gemiddeld zo’n 100.000 bezoekers per jaar weten te trekken met haar drie prachtige collecties archeologie, oude kunst, moderne kunst en de wisseltentoonstellingen.

Het moderne, imposante museumpand is ontworpen door architect Ben van Berkel. Hij heeft in het gebouw zowel van binnen als buiten verrassende elementen verwerkt. Zo kleurt de glazen buitengevel, in veranderend licht, van lichtblauw tot groen.

Museum Het Valkhof organiseert diverse leuke en leerzame activiteiten voor jong en oud. In het activiteitenoverzicht en kinderactiviteitenoverzicht vindt u het actuele programma.

Voor groepen is het mogelijk om een speciale rondleiding te krijgen. Uw rondleider vertelt over de vaste collecties, het gebouw en de historische omgeving. Ook rondleidingen bij tijdelijke tentoonstellingen zijn mogelijk.

Combineer uw museumbezoek met een extra activiteit: ga op zoek gaan naar overblijfselen van de oude Keizerstad of treedt in de voetsporen van de Romeinen. Er zijn diverse dagtrips mogelijk.

De afdeling Publiekszaken informeert u graag over de diverse mogelijkheden die wij bieden en verzorgt uw boekingen.

Rondleidingen

Boekingen

Meer

museumdocentenMuseum Het Valkhof ontvangt jaarlijks zo’n 15.000 scholieren vanuit heel Nederland. We vinden het belangrijk om scholieren op een speelse manier kennis te laten maken met de geschiedenis en onze collectie. We hebben daarom voor bijna elke groep uit het basis- en voortgezet onderwijs een aantrekkelijke museumles ontwikkeld. De meeste programma’s bestaan uit een combinatie van kijken én doen. Daar waar mogelijk werken we met authentieke objecten. We hebben ook diverse educatieve materialen beschikbaar die in de klas gebruikt kunnen worden.

Onze museumdocenten: enthousiast, deskundig en ervaren!

Onze museumdocenten ontvangen jaarlijks bijna 15.000 leerlingen vanuit heel Nederland. Zij weten als geen ander hoe zij hun verhaal kunnen afstemmen op de groep en zetten alles op alles om de leerlingen een leerzame én leuke dag te bezorgen.

Het gastteam

Uw groep wordt verwelkomd door een gastheer of gastvrouw. Deze zal u wegwijs maken in het museum en uw groep eventueel daarna overdragen aan de museumdocent.

Klik op onderstaande linkjes voor een overzicht van ons educatief aanbod per doelgroep, het boekingsformulier en overige informatie: