721T2699.jpg

random image default10

ontvangstBegeleiding
Groepen moeten altijd begeleid worden door een docent of ouder, ook als de groep wordt rondgeleid door een gids.
Op elke groep van maximaal 10 leerlingen moet 1 begeleider meegaan. Indien een schoolprogramma gestoord wordt door gedragingen van leerlingen kan de museumbegeleider besluiten om het schoolprogramma te staken. De school is te allen tijde verantwoordelijke voor zijn leerlingen.

Aanmelden en betaling

De groep dient zich te melden bij de balie. De contactpersoon rekent de kosten voor de museumtickets en de eventuele extra activiteiten af bij de balie, tenzij bij de bespreking van het bezoek is afgesproken dat de betaling per factuur gaat. Bij contante betaling worden biljetten van € 200,- en € 500,- niet geaccepteerd.

Voorwaarden bij boeking van rondleidingen en Valkhof Junior

De maximale groepsgrootte voor een rondleiding is 20 personen.
In Valkhof Junior kunnen gelijktijdig maximaal 18 leerlingen aan de slag.
Het maximum dat aan de groepsgrootte wordt gesteld is in het belang van de kwaliteit van uw rondleiding en het bezoek aan Valkhof Junior.

Ontvangst

Uw groep wordt verwelkomd door een gastheer of gastvrouw. Deze zal u wegwijs maken in het museum. Onze rondleider heeft voor u 60 minuten gereserveerd. Een bezoek aan Valkhof Junior duurt 45 à 60 minuten. Arriveert u onverhoopt te laat, dan wordt die tijd in principe in mindering gebracht op de duur van de rondleiding of het bezoek aan Valkhof Junior.

Garderobe

De garderobe bevindt zich op de benedenverdieping van het museum. Het is niet toegestaan tassen en rugzakken in het museum mee te nemen. Er is een speciale kar voor onderwijsgroepen waarin jassen en tassen veilig opgeborgen kunnen worden. De sleutel hiervan is te verkrijgen aan de balie. Tassen en rugzakken kunnen ook worden achtergelaten in de bagagekluisjes.

Fotograferen

In het museum mag alleen worden gefotografeerd zonder flits. Alleen leerlingen die foto’s moeten maken voor een werkstuk mogen hun fototoestel meenemen in de expositieruimten.

Mobiele telefonie

Leerlingen mogen geen mobiele telefoons meenemen in de expositieruimten, tenzij zij daarvoor toestemming hebben van hun begeleider.

Annuleringen educatieve programma’s en kinderfeestjes

Bij annulering van een educatief programma of kinderfeestje tot 7 dagen tevoren zijn wij genoodzaakt u € 12,- administratiekosten in rekening te brengen. Bij annulering binnen 48 uur voor aanvang van het museumbezoek zullen we u het volledige bedrag voor het educatieve programma of het kinderfeestje in rekening moeten brengen.

Bussen/auto’s

Op de St.Jorisstraat, vlak voor Museum Het Valkhof is een speciale uitstapplaats voor touringcars. De touringcars kunnen worden geparkeerd aan de Waalkade, dicht bij de Waalbrug. Vlak voor het museum bevindt zich een ondergrondse parkeergarage (Kelfkensbos) voor personenauto’s.