Nieuw voor groepen

Wilt u met collega’s, vrienden of familie eens vanuit een geheel nieuw standpunt kennismaken met de collectie archeologie, oude en moderne kunst van Museum Het Valkhof? Het museum heeft een bijzonder aantrekkelijk aanbod voor volwassenen die in groepsverband het museum willen bezoeken.

Een informele en bijzondere ochtend of middag in het museum, inclusief presentatie in de Aula met beeldmateriaal, koffie plus taartje in Het Museumcafé en een rondleiding door de collecties.

De arrangementen

• Vrouwentooi - Mode, sieraden en gebruiken van de Romeinse tijd tot heden. Hoe hebben vrouwen in de loop der eeuwen zichzelf steeds verfraaid? Over het silhouet, de mode en accessoires.
  • Goden en Godinnen - Hun verschijningsvormen en symboliek. Een kennismaking met (on)bekende goden, hun attributen, symbolen en verschijningsvormen en de doorwerking in de moderne kunst.
  • Kopstukken - Portretten van Trajanus tot Nixon. Wat is de rol van het portret in de beeldende kunst, van de oudheid tot nu? Ontdek wat Trajanus met Nixon te maken heeft.
  • De pop-artcollectie en kunst van de jaren zestig - Hoe beïnvloeden reclame, popcultuur,film, strips en gebruiksartikelen deze kunstenaars?
  • Moderne kunst - Wat beweegt hedendaagse kunstenaars? Waarom kiezen ze bepaalde thema’s en een specifieke stijl? U komt alles te weten over persoonlijke motieven van kunstenaars.

Wat kost het?

Een keuze uit de vijf arrangementen met presentatie in de Aula, koffie met taart en rondleiding
Wie: volwassenen, minimaal 20, maximaal 50 deelnemers
Kosten: € 12,50 p.p. (exclusief museumticket).
Bij minder dan 20 deelnemers betaalt u het minimumbedrag van € 250,- (exclusief museumticket)
Duur: 2 uur

Reserveer