DSC_0905a.jpg

Oud, nieuwer, nieuwst!

Leer het museum kennen!

Een kennismaking met Museum Het Valkhof en het spraakmakende gebouw. Sommigen noemen het een zwembad, anderen een parkeergarage. Oordeel zelf.

Waar het bij dit programma ook om draait, is een ontmoeting met de vaste collectie en de wisseltentoonstellingen.

Je zoekt uit elke collectie een kunstwerk dat je het meest aanspreekt. De opdrachten in de werkmap helpen je deze kunstwerken beter te bekijken.

CKV (vmbo, havo en vwo)

Duur: 1 uur
Kosten: € 0,50 per leerling, exclusief museumticket
Borgsom: € 1,- bij individueel gebruik

Reserveer

Leer ons museum kennen!

Met dit lespakket wil het museum vmbo-leerlingen op een speelse manier kennis laten maken met het gebouw en de drie vaste collecties.

Dit gebeurt aan de hand van een leskist - te gebruiken op school ter voorbereiding van het bezoek aan het museum - en met werkbladen voor de leerlingen, waarmee individueel gewerkt wordt in het museum zelf.

Centraal in dit project staat niet de kennisoverdracht, maar 'goed kijken', zelf keuzes maken en het vormen van een eigen mening.

Vmbo

Duur: 1 uur, voorbereiding op school: 30 minuten