noord-zijde.jpg

random image default10

rondleiding nb onderwijsGladiatoren, we kennen ze uit films, strips en boeken. Ze fascineren ons. Maar klopt het beeld van de woeste mannen die leefden om te vechten wel? Was het hun eigen keuze? In de Romeinse amfitheaters kwamen velen in het gevecht op wrede wijze aan hun einde.

In de tentoonstelling 'Gladiatoren, helden van het Colosseum' werpen we een blik achter de schermen en maken kennis met een veelzijdig fenomeen dat op en top Romeins was!

Exclusief voor groepen uit het onderwijs is het museum ook op maandag geopend!

Rondleiding
We ontdekken in de tentoonstelling de oorsprong van de gladiatorenspelen en verkennen het amfitheater als een nieuw bouwtype. Ook maken we kennis met de gladiatoren. Wie waren zij? Waar kwamen ze vandaan en hoe werden ze gerekruteerd? Hoe zag hun dagelijks leven er uit? Waar sliepen ze, hoe trainden ze en wat aten ze? Waren er verschillen in hun bewapening? Waren er ook vrouwelijke gladiatoren?

De leerlingen worden door een ervaren medewerker rondgeleid door de tentoonstelling. In de expositie kunnen de leerlingen een gladiatorenuitrusting passen en oefenen met een houten zwaard. Voorbereidend lesmateriaal vindt u hier.

Workshop
Een bezoek aan de expositie kan worden gekoppeld aan een workshop gladiatorenhelm. Dit wordt gecombineerd met het kijken naar de film 'Het houten Zwaard' waarin o.a. het leven in een gladiatorenschool aan de orde komt. (duur 15 minuten)

Bezoek aan de expositie kan op de volgende dagen en tijden:
- maandag tussen 10.00 en 16.00 uur
- dinsdag t/m vrijdag om 9.00, 10.15 en 11.30 uur

Duur rondleiding: 1 uur
Duur workshop: 1 uur
Boekingsperiode: 1 oktober 2016 t/m 5 maart 2017

Boeken doet u door hier online het boekingsformulier in te vullen.

workshop nb onderwijs

 robin 1 groot

 robinklein3

"Super. De leerlingen wilden nog wel een keer"

 

robin2klein

 robin klein3

"Leuke mix tussen kunst en cultuur"        

"Goed op niveau aangesproken"

robin klein 4

 
De rondleider was gepassioneerd en wilde veel vertellen"  

 

Klik hier voor een uitgebreid programma-overzicht.

robin nieuwsbrief34

Voor alle klassen in het VO

De leerlingen bezoeken onder deskundige leiding in het museum de expositie 'Dossier Plastic'. Ze zien een indrukwekkende hoeveelheid plastic die gehaald is uit de Stille Oceaan. Daarnaast zien en bespreken ze de maatschappelijke gevolgen van plastic afval. Tevens wordt een bezoek gebracht aan zeer uiteenlopende installaties van vier kunstenaars waarmee ze reflecteren op de relatie tussen mens en natuur. Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling. 

Duur museumbezoek: 1 uur
Wanneer: 10 december 2016 tot en met 19 februari 2017
Kosten: € 45,- per groep (excl museumentree)
Max. groepsgrootte: 20 leerlingen
Speciale aanbieding voor Nijmeegse scholen: Als u in 2016 de expositie bezoekt, betaalt u GEEN programmakosten (excl. museumentree). De eerste 25 klassen die zich aanmelden voor een bezoek in 2017 betalen per klas maar 1 rondleiding (€ 45,- ipv € 90,- per klas excl. museumentree). Wees er dus snel bij!

Klik hier voor het boeken van een rondleiding in het Museum het Valkhof.

Voorbereiding in de klas 
In samenwerking met De Bastei worden verschillende programma’s aangeboden die u op school kunt uitvoeren. O.a. met Bureau toezicht en handhaving, De Broeikas en De Plastic Soup Foundation. Meer informatie op onze site vindt u hier of op de websites van De Bastei: hier en hier (geen inlog nodig, maar 'zoeken in aanbod' aanklikken). 

Dit educatief project is een samenwerking tussen Museum Het Valkhof, Stichting De Bastei, Stichting Plastic Soup Nijmegen en Stichting Stiksoep.

Subcategorieën