_X6G4355.jpg

random image default10

Collectie Gelderland

Een deel van de collectie van Museum Het Valkhof is te bekijken op de website van collectie Gelderland: http://www.collectiegelderland.nl.

www.centrumnijmegen.nl

Hier vindt u alles over het centrum van Nijmegen, zoals evenementen in Nijmegen, winkelen in Nijmegen, uitgaan in Nijmegen en eten en drinken in Nijmegen. Ook vindt u er praktische informatie over parkeren en een bedrijvengids van centrum Nijmegen. De website is een initiatief van Huis voor de Binnenstad.

Enkele websites met betrekking tot archeologie en Nijmeegse geschiedenis:

http://www.romeinselimes.nl/nl: Museum Het Valkhof is onderdeel van Romeinse Limes Nederland, een netwerk van organisaties die samen werken aan het vergroten van de bekendheid, kennis en beleefbaarheid van de noordgrens van het Romeinse Rijk. 

http://www2.nijmegen.nl/wonen/oudste_stad: onderdeel van de webiste van gemeente Nijmegen met informatie over de historie van Nijmegen.

http://www.mijngelderland.nl/: deze website bevat verhalen uit de geschiedenis van Gelderland.

http://www.huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl/: het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is hét startpunt voor iedereen die meer over de historie van Nijmegen te weten wil komen

http://www.spannendegeschiedenis.nl/: Arnhem en Nijmegen vormen het hart van een unieke regio in Nederland. Als u via deze website in het verleden duikt, komt u er snel achter dat alle belangrijke perioden uit de geschiedenis ruim zijn vertegenwoordigd.

Websites met tips voor dagje weg:

http://www.dagtripdoen.nl/musea

Museum Het Valkhof