721T2699.jpg

random image default10

In Museum Het Valkhof vind je onder één dak grote en belangrijke verzamelingen archeologie, oude en moderne kunst. Museum Het Valkhof nodigt bezoekers uit om open en nieuwsgierig te kijken naar het verleden. Vanuit de unieke historische locatie aan het Valkhof in Nijmegen en met onze eigen collecties, waaronder archeologie en beeldende kunst, bieden we context aan het heden en onze toekomst. Dat doen wij door samen met uiteenlopende (inter)nationale partners tentoonstellingen en activiteiten te ontwikkelen voor een zo divers mogelijk publiek. Deze missie dient tevens als kompas bij het invullen en de uitvoering van het jaarprogramma en de werkzaamheden die hiermee gepaard gaan.

Museum Het Valkhof heeft een prachtige museumwinkel met (kunst)boeken en allerhande cadeau-artikelen. Ter aanvulling van het gezellige winkelteam zijn we opzoek naar servicegerichte:

Vrijwilligers voor de Museumwinkel

Belangrijkste verantwoordelijkheden en taken:
• Verkopen van (kunst)boeken en cadeau artikelen
• Uitleg geven over de producten
• De winkel netjes en opgeruimd houden

Wij zoeken iemand die:
• Enthousiast en representatief is
• Graag met mensen omgaat en voor ze klaarstaat
• Een servicegerichte instelling heeft bij het contact met bezoekers
• Interesse heeft in het werken in een museale omgeving
• 1 dagdeel per week (of per 2 weken) beschikbaar is

Wat bieden wij:
• Een inspirerende werkomgeving
• Kans om (nieuwe) werkervaring op te doen
• Een vrijwilligerscontract en verzekering
• Korting in de Museumwinkel, het Museumcafé en op de museum entree
• Uitnodigingen voor openingen en andere interne museumprogramma’s

Reageren?
U bent van harte welkom voor een informatief gesprek. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Willeke Daanen, medewerker receptie en museumwinkel, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 - 466 67 588. 
Bij aanname dient een Verklaring omtrent Gedrag te worden overlegd.

In april 2017 verhuisde de Archeohotspot van het Gelders Archeologisch Centrum naar Museum Het Valkhof. De ArcheoHotspot wil het maatschappelijk draagvlak voor archeologie in de Nederlandse samenleving verbreden en versterken op een eenvoudige en hedendaagse manier. ArcheoHotspots leggen verbindingen tussen archeologisch onderzoek, het uitwerkingsproces en de resultaten. Ze maken archeologie voor iedereen aanraakbaar en toegankelijk. ArcheoHotspots zijn verrassende ontmoetingsplaatsen waar vrijwilligers en professionals, liefhebbers en experts, jong en oud elkaar kunnen treffen. Op de locatie zijn professionele archeologen en vrijwilligers werkzaam. Het publiek kan hen aan het werk zien en met hen in gesprek gaan. De ArcheoHotspot Nijmegen is gerealiseerd in samenwerking met de Provincie Gelderland, Gemeente Nijmegen, AWN afdeling 16 en de Radboud Universiteit. Met deze verhuizing naar Museum Het Valkhof lukt het de ArcheoHotspot van dinsdag t/m zondag te openen van 11.00-17.00 uur.

In verband met de uitbreiding van de ArcheoHotspot Nijmegen zijn wij op zoek naar:

Vrijwilligers voor de ArcheoHotspot
voor minimaal één dagdeel per week tijdens de openingstijden

Belangrijkste verantwoordelijkheden en taken
· Ontvangen bezoekers en verstrekken informatie over de ArcheoHotspot
· Assisteren bij  het uitwerken van archeologische projecten in de ArcheoHotspot
· Vraagbaak en eerste meldpunt zijn voor bezoekers met vondsten 

Wat vragen wij?
· Enthousiaste en zorgvuldige vrijwilliger
· Nauwgezet bij het hanteren van voorwerpen
· Interesse voor de archeologische collecties
· Beschikbaar een dagdeel per week 
· Publieksgerichte instelling
· Basiskennis van archeologisch vondstmateriaal en wetgeving t.a.v. archeologie strekt tot aanbeveling.

De werkzaamheden binnen de ArcheoHotspot zijn uiteenlopend, afhankelijk van het project dat wordt uitgevoerd. Denk aan het sorteren of hernummeren van vondsten, aardewerkdeterminatie, het plakken en eventueel ook restaureren  van aardewerk of ander vondstmateriaal, het invoeren in database, het digitaliseren van tekeningen, het maken van objectfoto’s, digitaliseren van veldadministratie, etc. Omdat we samen met het publiek werken, is het geven van uitleg en toelichtingen bij archeologisch werk net zo belangrijk als het werk zelf. Bij elk nieuw project wordt een uitgebreide briefing gegeven aan de vrijwilligers.

Wat bieden wij?
· Een inspirerende werkomgeving
· Een vrijwilligerscontract en verzekering
· Korting in de Museumwinkel, het Museumcafé  en op de museumentree 
· Uitnodigingen voor openingen en andere interne museumprogramma’s

Wilt u solliciteren stuur dan een korte brief met curriculum vitae  naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  onder vermelding van vrijwilliger ArcheoHotspot. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjolein Nagengast, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.