_X6G4355.jpg

random image default10

Museum Het Valkhof draagt met een indrukwekkende collectie het verhaal van ruim 5000 jaar geschiedenis uit. We willen aan een zo breed en divers mogelijk publiek laten zien hoe kunst en cultuur ons wereldbeeld kleuren. Met het heden als vertrekpunt onderzoeken we thema’s die ons als individu en als collectief vormen en inspireren. Een enthousiast team van circa 30 vaste medewerkers en 100 vrijwilligers en freelancers maakt jaarlijks een aansprekend programma voor alle generaties. ‘De gebroeders Van Limburg’, ‘High Tech Romeinen' en ‘Herculaneum’ zijn enkele succesvolle voorbeelden uit het verleden. Op dit moment trekt de tentoonstelling ‘Ik, Maria van Gelre’ grote aantallen bezoekers.

Museum Het Valkhof is gevestigd in een spraakmakend gebouw, een ontwerp van Ben van Berkel, aan het Valkhofpark; het historische hart van Nijmegen. Museum Het Valkhof voelt zich verbonden met de stad Nijmegen en de samenleving, is samenwerkingsgericht en zoekt het experiment in publieksbenaderingen en presentatievormen.

In het Gelders Archeologisch Centrum vervult het museum bovendien bijzondere taken op het gebied van de Gelderse archeologie: het beheert er het provinciaal depot voor bodemvondsten en fungeert als informatiecentrum voor de archeologie van Gelderland.

De organisatie vernieuwt en werkt aan een toekomstbestendig, publieksgericht museum met landelijke uitstraling en internationale allure. Wij zijn op zoek naar:

32 uur per week

Functieprofiel

Als Senior medewerker Marketing & Communicatie ben je verantwoordelijk voor het ‘verkopen’ van het museum. Je bepaalt samen de marcom-doelstellingen van de organisatie, ontwikkelt het marcom-beleid en bewaakt hiervan de uitvoering, planning en financiën. Uiteraard vertegenwoordig je daarnaast het museum in diverse samenwerkingsverbanden en onderhoud je een actief netwerk onder diverse (culturele) instellingen, (media)partners en toeristische organisaties.

De Senior medewerker Marketing & Communicatie ontvangt hiërarchisch leiding van het Hoofd presentatie en publiek en werkt nauw samen met de medewerker Marketing & Communicatie. Naast de werkzaamheden in de lijnorganisatie ben je verantwoordelijk voor de marketing en communicatie binnen diverse (tentoonstellings)projecten.

24 uur per week

Functieprofiel
Als Registrar ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden, plannen, coördineren en realiseren van alle logistieke processen die te maken hebben met bewegingen van (museum)objecten voor tijdelijke tentoonstellingen. Dit doe je op een zodanige manier dat wordt voldaan aan de fysieke, administratieve, verzekeringstechnische, budgettaire en planning overeenkomstige normen en eisen.

De Registrar ontvangt hiërarchisch leiding van het Hoofd Collectie en werkt nauw samen met de medewerkers van de interne afdelingen voor wat betreft logistieke planningen.

In Museum Het Valkhof vind je onder één dak grote en belangrijke verzamelingen archeologie, oude en moderne kunst. Museum Het Valkhof nodigt bezoekers uit om open en nieuwsgierig te kijken naar het verleden. Vanuit de unieke historische locatie aan het Valkhof in Nijmegen en met onze eigen collecties, waaronder archeologie en beeldende kunst, bieden we context aan het heden en onze toekomst. Dat doen wij door samen met uiteenlopende (inter)nationale partners tentoonstellingen en activiteiten te ontwikkelen voor een zo divers mogelijk publiek. Deze missie dient tevens als kompas bij het invullen en de uitvoering van het jaarprogramma en de werkzaamheden die hiermee gepaard gaan.

Museum Het Valkhof heeft een prachtige museumwinkel met (kunst)boeken en allerhande cadeau-artikelen.
Ter aanvulling van het gezellige winkelteam zijn we opzoek naar servicegerichte vrijwilliger voor in de museumwinkel.

Belangrijkste verantwoordelijkheden en taken:

 • Verkopen van (kunst)boeken en cadeau artikelen
 • Uitleg geven over de producten
 • De winkel netjes en opgeruimd houden

Wij zoeken iemand die:

 • Enthousiast en representatief is
 • Graag met mensen omgaat en voor ze klaarstaat
 • Een servicegerichte instelling heeft bij het contact met bezoekers
 • Interesse heeft in het werken in een museale omgeving
 • Tijdens het weekend 1 dagdeel per week (of per 2 weken) beschikbaar is

Wat bieden wij:

 • Een inspirerende werkomgeving
 • Kans om (nieuwe) werkervaring op te doen
 • Een vrijwilligerscontract en verzekering
 • Korting in de Museumwinkel, het Museumcafé  en op de museum entree
 • Uitnodigingen voor openingen en andere interne museumprogramma’s

Reageren?
U bent van harte welkom voor een informatief gesprek. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ilse Lugthart, manager publieksservice, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 024 2402201. Bij aanname dient een Verklaring omtrent Gedrag te worden overlegd.

Welkom bij Museum Het Valkhof

Museum Het Valkhof
Radboud Universiteit