noord-zijde.jpg

random image default10

Museum Het Valkhof draagt met een indrukwekkende collectie het verhaal van ruim 5000 jaar geschiedenis uit. We willen aan een zo breed en divers mogelijk publiek laten zien hoe kunst en cultuur ons wereldbeeld kleuren. Met het heden als vertrekpunt onderzoeken we thema’s die ons als individu en als collectief vormen en inspireren. Een enthousiast team van circa 30 vaste medewerkers en 100 vrijwilligers en freelancers maakt jaarlijks een aansprekend programma voor alle generaties. ‘De gebroeders Van Limburg’, ‘High Tech Romeinen' en ‘Herculaneum’ zijn enkele succesvolle voorbeelden uit het verleden. Op dit moment trekt de tentoonstelling ‘Ik, Maria van Gelre’ grote aantallen bezoekers.

Museum Het Valkhof is gevestigd in een spraakmakend gebouw, een ontwerp van Ben van Berkel, aan het Valkhofpark; het historische hart van Nijmegen. Museum Het Valkhof voelt zich verbonden met de stad Nijmegen en de samenleving, is samenwerkingsgericht en zoekt het experiment in publieksbenaderingen en presentatievormen.

In het Gelders Archeologisch Centrum vervult het museum bovendien bijzondere taken op het gebied van de Gelderse archeologie: het beheert er het provinciaal depot voor bodemvondsten en fungeert als informatiecentrum voor de archeologie van Gelderland.

De organisatie vernieuwt en werktaan een toekomstbestendig, publieksgericht museum met landelijke uitstraling en internationale allure. 

Voor het provinciaal depot voor bodemvondsten is het museum op zoek naar vier nieuwe medewerkers:

Wij zijn ook op zoek naar:

Functieprofiel
Als Restaurator draag je bij aan het beheer en behoud van de archeologische collectie door (preventieve) conservering en restauratieve behandelingen. Daarnaast houd je je bezig met het documenteren van objecten uit de archeologische collecties en draag je bij aan wetenschappelijk onderzoek en tentoonstellingen, zodanig dat het collectie-, onderzoeks- en tentoonstellingsbeleid professioneel wordt uitgevoerd.

De Restaurator ontvangt hiërarchisch leiding van het Hoofd Collectie en werkt nauw samen met de andere medewerkers van de afdeling Collectie.

Functieprofiel

Als Medewerker Depot verricht je depotbeheer-, transport en passieve conserveringswerkzaamheden. Dit doe je op een zodanige manier dat de opslag en uitgifte van (delen van) de collectie voldoen aan de administratieve en fysieke eisen die door de wet worden gesteld aan het provinciaal depot voor bodemvondsten.

De Medewerker Depot ontvangt hiërarchisch leiding van het Hoofd Collectie en werkt nauw samen met de medewerkers op het gebied van de archeologie.

Functieprofiel
Als Registrator van het provinciaal depot voor bodemvondsten (PDB) ben je verantwoordelijk voor het registreren en archiveren van opgravingsdocumentatie en bodemvondsten, en ondersteun je de conservator en depotbeheerder (PDB) bij onderzoeksvragen, bruikleenaanvragen en andere informatieverzoeken.

De registrator ontvangt hiërarchisch leiding van het Hoofd Collectie en werkt samen met de andere medewerkers van de afdeling Collectie op het gebied van registratie en archeologie.

Functieprofiel

Als Fotograaf ben je verantwoordelijk voor het fotograferen van archeologische vondsten en museale objecten voor registratie en publicatie.

De fotograaf ontvangt hiërarchisch leiding van het Hoofd Collectie en werkt voornamelijk samen met de medewerkers van de afdeling Collectie.

Museum Het Valkhof heeft een prachtige museumwinkel met (kunst)boeken en allerhande cadeau-artikelen. 
Ter aanvulling van het gezellige winkelteam zijn we opzoek naar servicegerichte vrijwilliger voor in de museumwinkel.

Belangrijkste verantwoordelijkheden en taken:

  • Verkopen van (kunst)boeken en cadeau artikelen
  • Uitleg geven over de producten
  • De winkel netjes en opgeruimd houden