noord-zijde.jpg

random image default10

museumdocentenMuseum Het Valkhof ontvangt jaarlijks zo’n 15.000 scholieren vanuit heel Nederland. We vinden het belangrijk om scholieren op een speelse manier kennis te laten maken met de geschiedenis en onze collectie. We hebben daarom voor bijna elke groep uit het basis- en voortgezet onderwijs een aantrekkelijke museumles ontwikkeld. De meeste programma’s bestaan uit een combinatie van kijken én doen. Daar waar mogelijk werken we met authentieke objecten. We hebben ook diverse educatieve materialen beschikbaar die in de klas gebruikt kunnen worden.

Onze museumdocenten: enthousiast, deskundig en ervaren!

Onze museumdocenten ontvangen jaarlijks bijna 15.000 leerlingen vanuit heel Nederland. Zij weten als geen ander hoe zij hun verhaal kunnen afstemmen op de groep en zetten alles op alles om de leerlingen een leerzame én leuke dag te bezorgen.

Het gastteam

Uw groep wordt verwelkomd door een gastheer of gastvrouw. Deze zal u wegwijs maken in het museum en uw groep eventueel daarna overdragen aan de museumdocent.

Klik op onderstaande linkjes voor een overzicht van ons educatief aanbod per doelgroep, het boekingsformulier en overige informatie:

Museum Het Valkhof