DSC_0905a.jpg

random image default10

museumdocentenMuseum Het Valkhof ontvangt jaarlijks zo’n 15.000 scholieren vanuit heel Nederland. We vinden het belangrijk om scholieren op een speelse manier kennis te laten maken met de geschiedenis en onze collectie. We hebben daarom voor bijna elke groep uit het basis- en voortgezet onderwijs een aantrekkelijke museumles ontwikkeld. De meeste programma’s bestaan uit een combinatie van kijken én doen. Daar waar mogelijk werken we met authentieke objecten. We hebben ook diverse educatieve materialen beschikbaar die in de klas gebruikt kunnen worden.

Onze museumdocenten: enthousiast, deskunstig en ervaren!
Onze museumdocenten ontvangen jaarlijks duizenden leerlingen. Zij weten als geen ander hoe zij hun verhaal kunnen afstemmen op de groep en zetten alles op alles om de leerlingen een leerzame én leuke dag te bezorgen.

Het gastteam
Uw groep wordt verwelkomd door een gastheer of gastvrouw. Deze zal u wegwijs maken in het museum en uw groep eventueel daarna overdragen aan de museumdocent.

Voor informatie, advies en boekingen van educatieve programma’s kunt u bellen of mailen met de Afdeling Publiekszaken, Doran van Wamel en Ania Rachmat, bereikbaarop  maandag t/m donderdag van van 10 – 15 uur en op vrijdag van 10 – 13 uur. Telefoon: 024 - 360 88 05. Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De lesprogramma's basisonderwijs onderbouw:

Moderne kunst
Rondleiding door een kunstenaar

Door het hele museum
Met Freddie door het museum

Romeinen
Oude dingen, nieuwe dingen

De lesprogramma's basisonderwijs bovenbouw:

Tentoonstellingsgericht
Kind in de oorlog

Romeinen
ArcheoLab | Romeinenwerkplaats
Rondleiding: op zoek naar de Romeinen
JuniorLab op de schop

De oude stad
Jong in Nijmegen
Valkhof en omgeving

Moderne kunst
Rondleiding door een kunstenaar

Door het hele museum
Expeditie Steentijd

Museum Het Valkhof